Presteskapet i Torrevieja vil ha karnevals-innslag forbudt

Publisert

Dansende “jomfruer” med glorie i gull og sølv er for mye for presteskapet i Torrevieja. Presten Pedro Paya har sendt en skriftlig klage til den ansvarlige byråden. I brevet ber presten om at den som har myndighet og ansvar for dette forbyr det “frekke” innslaget som i følge ham selv er en karikatur av “jomfruen”.

“Under livet har de nesten ingenting på seg”

Ett av innslagene i Torreviejas karnevals-opptog er en tropp dansende jenter. Det fargerike kostymet de har valgt detter året er kronet med en stor glorie i gull og sølv plassert på en stor gull-krone. På seg har jentene deler av den drakten man ofte ser på katolske helgenbilder av “jomfruen” i Spania. Underdelen er ganske lik den “badedrakten” turnere ofte bruker. Presten peker spesielt på at “under livet har de nesten ingenting på seg”.

Torrevieja-prestens klage om å forby damer i utspjåket badedrakt kommer kort tid etter at den spanske regjeringen setter ned en komite som skal granske den spanske kirkens håndtering av de utallige pedofili-sakene som lenge har rammet kirken.

Også saken om den nye biskopen med sete i Orihuela har ført til store protester. Da den erke-konservative biskopen skulle innsettes valgte rådhuset å sperre plassen foran kirken så demonstranter kunne holdes på flere hundre meters avstand fra opptoget.

Historisk innflytelse

Da de spanske nasjonalistene gjorde statskuppet som ledet Spania inn i sin blodige borgerkrig var det med med velsignelse fra den katolske kirken som hadde sett sin innflytelse bli mindre under republikken. Nasjonalistene lovte kirken at de igjen ville få tilbake sin innflytelse og makt noe den fikk under Francos diktatur. Dette historiske bakteppet er del av årsakene til at krigen fortsatt føler den har rett til å gripe inn i spanjolenes liv og samfunn.

Den nye biskopen for Alicante-Orihuela: – Homofili kommer fra pornografi og kan kureres

Les også:

Spansk svineskinke – Et religiøst og politisk verktøy

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter