Regjeringen vil granske kirkens pedofile

0
931
Foto: For å få tak i de 242 nattverdskjeksene som ble brukt i kunstverket, skal kunstneren ha deltatt i nattverder i forskjellige kirker. Den 30 år gamle kunstneren risikerer nå arrestasjon etter å ha uteblitt fra et rettsavhør i en distriktsdomstol i Catalonia.

Regjeringspartiet PSOE jobber med et initiativ som skal resultere i en uavhengig ekspertkommisjon samt representanter for bispedømmene.

Dette kommer tre år etter at storavisen El Pais lanserte en lengre granskning. Man har avslørt utallige tilfellene hvor kirken ignorere eller dekker over overgrepssaker. Blant de kirken har beskyttet er deres egne pedofile prester. Man har ignorert og latt misbruk og voldtekter få fortsette.

Man estimerer at rundt 216.000 mindreårige har blitt misbrukt av rundt 3.000 kirkeledere siden 1950.

I Spania driver den katolske kirken både skoler og sykehus i tillegg til vanlig religiøs virksomhet. I nabolandet Frankrike har man hatt en likningen kommisjon som har gransket misbruk i regi av kirkens menn. Forskjellen er at i her tok kirkens egne folk initiativet, mens i Spania kommer initiativet fra regjeringen.

Les også:

Facismen, diktaturet og den katolske kirken

Skrev PEDOFILI med nattverdskjeks, risikerer fengsel