Sanggruppe i “Den Norske Klubben”

Publisert

”Rosa – jag ääälskar dig”!
Det synges av full hals og vi er på Bar Carlos i Torrevieja hvor Den Norske Klubben har samlet sine mest sangglade medlemmer for å se om de er nok interesserte til å etablere et kor. Etter en times ”prøvesynging” med et rikholdig repertoar av gamle svisker er avgjørelsen klar; i tillegg til alle de andre aktivitetsgruppene har klubben nå også sin egen sanggruppe. Aktivitetsnivået er så høyt at ukedagene nesten ikke strekker til.

I 2008 fant Monica Bredenberg fra Sverige ut at hun hadde behov for å utvide vennekretsen sin. Hun hadde nettopp flyttet til Torrevieja, var singel, og hadde registrert at de fleste skandinaviske nettverk besto av par.

Sammen med en håndfull likesinnede dannet hun i november samme år Torrevieja-klubben, klubben har i dag en egen hjemmeside med mye nyttig informasjon og et rikholdig tilbud av aktiviteter, alt fra minigolf til spanskkurs. Det er fremdeles Monica som holder i trådene, men de forskjellige aktivitetsgruppene har sine egne ansvarlige ledere.
Ingen medlemsavgift

-Vi skiller oss fra andre tilsvarende grupper ved at vi ikke har noen form for medlemsavgift, forteller Monica da vi prøver å få noen ord med henne før det ukentlige medlemsmøtet begynSanggruppe i "Den Norske Klubben"ner.
-Når vi er sammen så betaler hver og én for seg, kjører vi bil så samler vi flest mulig i færrest mulig biler og deler på bensinen. Møtelokaler har vi her på Bar Carlos i C/Santa Petra, er noen sultne eller tørste så kjøper hver og én det de ønsker og gjør opp selv. Vi sparer penger på gratis møtelokaler, og bareieren tjener penger på oss. Så alle er fornøyd, sier Monica.

Hun forteller videre at det er en overvekt av svensker og nordmenn i klubben, men at finnene og danskene også er godt representert.

For få dager i uken
Annenhver onsdag går medlemsmøtet med til å diskutere de følgende to ukers aktiviteter, de andre onsdagene møtes man bare for å spise og kose seg. I dag er det diskusjonsmøte, og det er bl.a. detaljene rundt påskelunsjen på stranden i Torrevieja som gås gjennom.

-Hver og én tar med seg det han/hun skal spise og drikke – husk engangsgriller – og de som bor så langt unna at de biler bes rekke hånden i været sånn at andre som også bor et stykke unna, og som ikke har bil, kan ta kontakt for å få skyss.

påske2012-013

Videre drøftes det med stor munterhet om man kan søke Vår Herre om en ekstra dag i uken siden klubben nå har så mange ukentlige aktiviteter at de ikke får plass uten at det blir overlapping. Og det er dumt for de som gjerne vil ha med seg alt.

Flyttet i bobil etter 30 år som skipper
Sanggruppe i "Den Norske Klubben"Helge Remøy fra Ålesund har vært medlem i klubben helt fra starten. Han har nettopp operert et kne, og deltar hovedsakelig på møter og sammenkomster som ikke krever for stor fysisk aktivitet. Han forteller at når han blir grepet av utfartstrang, setter han seg bare bak rattet, tar med seg hjemmet sitt og kjører dit ”vinden blåser”. Den tidligere skipperen som hele sitt yrkesaktive liv har livnært seg med å fiske på Mørekysten, har nemlig solgt huset sitt og flyttet i campingbil.

-Jeg liker meg ekstra godt her i Torrevieja, sier Helge.
– Det er spesielt hyggelig på grunn av det fine miljøet oss nordboere imellom som Monica har vært en pådriver for å skape. Jeg farter mye rundt i bilen min, derfor er det ekstra viktig for meg å ha det faste holdepunktet som Torrevieja-klubben representerer når jeg er på disse kanter.

påske2012-012
Hyggelig. -Kjempegøy – og veldig hyggelig, forteller Cathy Arvay. Gjennom Torreviejaklubben har hun lært seg å spille canasta, samt fått mange gode venner.

Cathy Arvay, opprinnelig fra Sarpsborg, har nettopp flyttet til Spania etter å ha bodd noen år i Sverige. Hun har ingen tanker om å flytte nordover igjen, hun har samboer som fremdeles jobber i Sverige og som kommer til Spania med jevne mellomrom. Slikt skal de fortsette til samboeren pensjonerer seg om noen år. Deretter blir det bare Spania for begge.

Haug med venner
-Jeg har bare vært her noen uker og jeg har allerede fått en haug med venner takket være denne klubben. Jeg er flink til å gå på medlemsmøter, og dessuten er jeg med i canastagruppen som spiller hver tirsdag. Sist søndag var det jazz på Bar Carlos, så da stilte vi også mannsterke opp. Dette er et fantastisk tiltak, i løpet av bare noen uker har jeg fått en haug med gode venner. Og så har vi det så gøy sammen, sier Cathy.

påske2012-001

Møtet nærmer seg slutten, de fleste detaljene for de kommende to ukers aktiviteter er planlagt, det eneste som mangler er informasjon om neste vandringstur.

–Følg med på hjemmesidene våre – eller ring turansvarlig Teppo Tiilikainen dagen i forveien, formaner Monica med høy stemme før hun ”klubber av” møtet med et kraftig smell i håp om å overdøve nesten 50 pratsomme nordboere som tydelig trives i hverandres selskap.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter