Den Norske Klubben i Torrevieja

Publisert

– Nå har vi rundt 250 medlemmer, men hvorfor være stor når man er lykkelig som liten, smiler leder Jarle Rundhaug i Den Norske Klubben Torrevieja som runder 30 år neste år.

Den energiske trønderen har vært leder siden 2007, mer eller mindre sammenhengende. Siden starten har det sosiale vært viktigst i Klubben, i tillegg til å få hjelp til å orientere seg i et nytt land.

– Vårt eldste medlem er 96 år og har vært med siden starten. Han er på cruise nå. Det er jo overvekt av pensjonister her, men vi prøver å rekruttere «ungdommer», det vil si 60-åringer, smiler han.

Aktiv klubb
Sosialt samvær betyr ikke bare prat og kaffekos. Programmet omfatter noe for enhver smak, og spenner fra bridge og håndarbeid, til sanggruppe og seniordans. Pluss medlems-luncher og kvelder med dans til levende musikk.

– De sosiale sammenkomstene er helt klart mest populære. Lunchene foregår for det meste her i klubben, mens kveldene er på restaurant, med innleide musikere. Vi drar mye på tur og 104 medlemmer har nettopp vært på en fantastisk langtur til Costa Brava og Barcelona. Forrige uke var vi på dagstur til en bodega i Villena, forteller lederen.

Når vi er innom er det innspurt til jul, med opptelling av hvem som har betalt og meldt seg på arrangementene og salg av lodd i lotteriet mens noen prøver å få oversikt over hva som skal selges på julemarkedet. Den tradisjonelle lutefiskaftenen er for lengst fulltegnet. Førjulsfesten på kinesiske restaurant snart likeså og julaften begynner å fylles opp.
– På julaften pleier vi å være 40-50 stykker her i klubben. Vi kjører full pakke, med ribbe, pinnekjøtt og alt tilbehør som kålrabistappe, medisterkaker og medisterpølser. Til dessert blir det multekrem med selvplukket multe fra Østerdalen. Jeg og kona kjører nedover hver høst, så vi tar med «i bøtter og spann» og spanderer multer på klubben både på lutefiskaften og julaften, sier Jarle.

Liv i egne lokaler
Etter en litt omflakkende tilværelse flyttet klubben inn i egne lokaler sentralt i Torrevieja i 2003.

I fjor ble de fullstendig renovert til den nette sum av 40.000 Euro, uten å ta opp lån.

– Ja, vi har god økonomi i klubben, og orden på papirene, forsikrer lederen.

Kantina betegner han som selve bærekraften. Ikke økonomisk, men som sosialt holdepunkt. Det skal være hyggelig å komme innom, slå av en prat få litt å bite i.
Når vi er innom betjener Turid Haugland og Bjørnar Fagerlirøen kantina.

– Det er viktig å se folk som kommer innom, si hei og ønske velkommen. Da kommer de ofte igjen. Vafler og karbonadesmørbrød er mest populært, i tillegg til hjembakte kaker, smiler Turid.
– Jeg får mye ros for forkleet mitt, men jeg får jo egentlig ikke lov å betjene disken, blunker Bjørnar spøkefullt og forteller på klingende nordnorsk at han står for å «vask koppan og kok kaffe».

I kontoravdelingen er leder i aktivitetskomiteen, Leiv Bernard Larsen, i gang med å telle opp billetter sammen med dagens kontordame Anne Kjøhl.

– Her selges billetter til turer og arrangementer. Vi er fem stykker som deler på å ha kontoret, forteller Anne og viser oss vaktlista. Leiv er 81 år og går inn i sin siste sesong som leder av komiteen.

– Jeg har vært leder i 7 år til sammen, men nå vil jeg ta fatt på min andre pensjonisttilværelse, så og si, smiler han.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter