Nok en drukning på La Mata stranden i Torrevieja

Publisert

Denne gangen er offeret, som det ofte er, en eldre mann. Han døde av ukjente årsaker rundt klokken 13.00. Den omkomne var en 78 år gammel mann.

Denne siste drukningen skjer bare dager etter at rådhuset i Torrevieja varslet om bøter til de som bader her når man flagger rødt på stranden.

De fleste som omtales som druknet har oftest omkommet av årsaker relatert til hjerte. Enten som følge av overanstrengelse eller det sjokk det er for kroppen i det saltinnholdet i blodet øker om man svelger vann med hjertestans som konsekvens for mange, spesielt eldre.

Menn er mer utsatt da de oftere overvurderer sine fysiske evner enn hva kvinner gjør. Også en eldre mann på 73 år druknet på stranden i Calpe samme dagen.

Årsaker som kan øke risiko for «drukning» på strendene kan være brådype partier, strøm i vannet og bølger som gjør det vanskelig å stå oppreist.

Slik øker du sjansene dine i en vanskelig situasjon

Føler du det er vanskelig å komme til land som følge av strøm i vannet, svøm sidelengs parallelt til stranden. Områder med strøm er normalt begrenset i bredden og du kan ganske enkelt svømme ut av dem. Er du utmattet legg svøm på ryggen, det krever langt mindre energi å svømme på ryggen og samtidig holde hodet over vannet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter