Nødsentral med utlendingskontor til Orihuela Costa

Publisert

Nødsentralen blir på 4.700 m2 og vil gjøre livet for de som bor på Orihuela Costa langt enklere.

Den lenge omtalte nødsentralen for Orihuela Costa skal være ferdig om seks måneder. Det er rådhuset i Orihuela som hevder dette. Senteret vil huse lokalpoliti, nasjonalpoliti, brannstasjon, sivilvern m.m. Rådhuset sier man også vil ha et utlendingskontor i bygget, «extranjeria». «Extranjeria» er hvor man ordner formaliteter for utlendinger som NIE og registrering i statens utlendingregister, ofte omtalt som «residencia».

Sommermånedene vil man også ha en ambulanse basert her.

Prosjektet skulle vært ferdig mange år tilbake og bygget har stått halvferdig etter en rekke skandaler stoppet byggingen. Byggingen ble opprinnelig påbegynt i 2010 og det ble brukt 985.000 Euro på det halvferdige bygget som i dag finnes på tomten. Prosjektet stoppet da byggmesteren gikk konkurs.

Det var i 2019 at rådhuset overtok prosjektet og varslet at man ville ferdigstille det i løpet av 2020.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter