Nabovakt etter innbruddssbølge i San Miguel

0
172
politi.jpg

Siste par månedene har man sett fire til fem innbrudd i San Migel de Salinas. Nå har naboene organisert seg med patruljer. Over 300 er med i en Whatsapp-gruppe hvor de varsler hverandre.

«Ran, ran, ran, ran, rød alarm, gå ut på gata!» – Dette er en av meldingene naboer som er med i ordningen har mottatt. Naboene har hengt opp skilt i nabolaget om «Naboer på vakt» og spesielt om kveldene spaserer de sammen rundt i urbanisasjonen Ciudad de las Comunicaciones.

Politiet patruljerer bare på dagtid og da man tilkalte politiet etter å ha oppdaget en innbrudstyv tok det 45 minutter før noen patrulje ankom stedet. I ett tilfelle endte naboer opp med å løpe etter en tyv. Det var en far til tre som oppdaget at noen var i ferd med å løfte opp skyvedøren mens hans tre barn sov inne i huset. Han endte opp løpende etter tyven gatelangs. I det tilfellet tok det politiet ti minutter å komme til åsstedet.

Kamera gir falsk trygghet

Rådhuset installerte en tid tilbake flere kamera ved veier som leder inn til urbanisasjonen. De har ikke virket avskrekkende på innbruddstyvene og har heller ikke hjulpet politiet å fakke noen.