Krav om resept for Paracetamol og Ibuprofeno

Publisert

Sesongen for forkjølelse og influensa nærmer seg. Mange er vant til å ta disse vanlige medikamentene når man føler seg litt dårlig. Dette vil helsemyndighetene nå ha en slutt på.

Spansk lov har siden 2006 forpliktet apoteker å kreve resept før man selger disse medikamentene. Men loven har ikke blitt håndhevet og man har sett forbruket øke over flere år nå og bivirkningene ved bruk av Paracemtamol og Ibuprofeno er alvorlige. Man ser at økende tendenser til at spesielt eldre mennesker lider av analgesion, en tilstand hvor bruk av Ibuprofeno har ført til at kroppen holder på for mye veske. Paracetamol skader folks lever og fører til oppsamling av giftstoffer i kroppen.

Folk som selv tar disse medikamentene, uten innstruks fra lege, har en tendens til å ta for mye og for ofte, gjerne i unødvendige sammenhenger. Det spanske helsedepartementet signaliserer nå til apotekene at det må bes om resept før man selger Paracetamol i 1 gram piller og Ibuprofeno i 600mg.

Bøtene for apotek som bryter love løper opptil 90.000 Euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter