Murcias nye flyplass Corvera åpen for trafikk

Publisert

Minister for infrastruktur López Mira, minnet om at det var i 1930 man først plantet ideen om å bygge en flyplass på Corvera utenfor Murcia. Den nye flyplassen i Murcia ligger knappe 10 mil syd for Alicante flyplass. Det ble også forsøkt å realisere prosjektet flere ganger siden i 1935, 1947 og i 1959. Under åpningen takket ministeren det spanske flyvåpenet som i mange år har delt sin militære flyplass på San Javier med sivile fly.

Sommerruter til Norge

Ryanair landet med første flyet på flyplassen 15. januar. Corvera åpnet med tolv ruter til tre land fra første dag, Storbritannia, Belgia og Irland. Flyene fra Norge kommer utpå våren og sommeren.

Norwegian har annonsert de vil fly direkte fra Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim til Murcia flyplass Corvera. Dette er samme rutene det norske selskapet har hatt til/fra San Javier.

Fra mai måned kan kan også fly til Moskva og Praha fra flyplassen i Murcia.

Corvera blir en mer behagelig flyplass å reise fra. Selskaper som Subway, Semba, Costa Coffe, Food&Goods har annonsert de åpner sine butikker her. Det blir restauranter både i området for innsjekk og inne på flyplassen i tillegg til to minibanker inne. Den gamle flyplassen San Javier hadde et minimalt tilbud for de reisende. Den nye flyplassen er på 1200m2 og får 1112 parkeringsplasser, 528 av disse er reservert for leiebiler som kan hentes direkte på Murcia flyplass Corvera.

Det statlige selskapet Aena skal drive den nye lufthavnen Aeropuerto Internacional Región de Murcia de neste 25 årene. Aena skal først ikke ha vist spesielt stor interesse for prosjektet, men har som eneste selskap i anbudsrunden likevel endt opp med kontrakten. Selskapet vil angivelig måtte påberegne utgifter til vedlikehold og drift, estimert til rundt 100 millioner euro for hele kontraktsperioden. Flyplassen er den første i Spania som Aena skal drive uten selv å være eier.

Den nye flyplassen ligger i distriktet Corvera i utkanten av Murcia by og tar over for den gamle Murcia-flyplassen San Javier. I motsetning til San Javier ligger den nye flyplassen inn i landet.

Den nye Murcia-flyplassen ligger knappe 100 kilometer fra Alicante-flyplassen. Populære feriesteder syd på Costa Blanca som Torrevieja og Orihuela Costa befinner seg omtrent midt mellom de to lufthavnene.

Byggingen av den nye flyplassen i Murcia startet allerede i 2008. Arbeidene kom imidlertid til en stans under nedgangstidene i Spania. Flyplassen har stått mer eller mindre klar til bruk siden 2012, men har manglet investorer og et selskap til å drive anlegget. Med Aena bak spakene skal flyplassen nå på vingene. Det første flyet landet der den 15. januar i år.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter