Lager pilgrims-sti fra Torrevieja-området til Santiago de Compostela

Publisert

Denne ruten er en forlengelse av den sørøstlige Jakobsveien som startet fra Orihuela (Alicante) til Santiago de Compostela. Camino Salinero forlenger på denne måten Camino del Sureste til Torrevieja og utgjør ryggraden i Vega Baja-regionen, ettersom ruten går gjennom kommunene Torrevieja, Los Montesinos, Benejúzar, Jacarilla og Orihuela.

Den nye “salt-stien” oppstår fra ønsket om å forlenge den sydlige stien som leder til Santiago med en rute mot Middelhavet. Den krysser dermed den iberiske halvøy diagonalt fra Middelhavet til Santiago de Compostela og Atlanterhavet i Finisterre.

Ordføreren i Torrevieja, Eduardo Dolon, og ordføreren i Benejúzar, Vicente Cases, har sammen med turistrådet i Torrevieja, Rosario Martinez, og turistrådene i kommunene Los Montesinos, Orihuela og Benejúzar presentert Camino de Santiago Salinero på turistmessen-FITUR.

Det er viktig å påpeke at det ikke finnes noen “sti” til Santiago, men at vi heller bør snakke om “stier” til Santiago. Disse rutene er en ideell måte å nyte naturen og den rike historiske og kunstneriske arven som preger de ulike rutene som fører til Santiago de Compostela.

Den franske veien, som er hovedruten, ble erklært som verdensarv i 1993.

Camino Salinero oppsto også – i likhet med de andre pilegrimsveiene til Santiago – som en måte å synliggjøre og fremheve natur- og kulturarven i de fem kommunene den går gjennom. På denne måten er ruten en måte å sette pris på og nyte den store rikdommen og variasjonen i kulturarven på bare 40 kilometer.

Les også:

Tre vakre turforslag i Torrevieja-området, Vega Baja

Innenfor Camino de Santiago del Sureste var Orihuela allerede integrert som en del av ruten. Ideen om å forlenge ruten fra Orihuela til Torrevieja oppsto ut fra ønsket om å forbinde det indre av Vega Baja-regionen med kysten og havet. Faktisk var mottoet for den siste Año Santo “Sal de tu tierra” (Kom ut av ditt land), med tanken om å fortsette å knytte territoriet sammen med nye pilegrimsruter til Santiago. Med denne impulsen oppsto initiativet til å lage denne nye ruten, som fikk navnet Camino de Santiago Salinero.

En rute som forbinder to viktige poler for sol- og strandturisme som Torrevieja og innlandsturisme som Orihuela. I tillegg til å forbinde andre mindre kommuner, men som har et vell av kulturarv av første orden. Camino Salinero forsøker på denne måten å gi en ryggrad til alle kommunene den går gjennom og gi dem merverdi.

Kilometer null på Camino Salinero er eremitasjen Sagrado Corazón de Jesús i Torrevieja, der man finner utskjæringen av pilegrimshelgenen Sankt Jakob. Derfra går den langs Middelhavet inn i naturparken Lagunas de Torrevieja til den når nabobyen Los Montesinos, der den krysser grønnsaks- og sitrusåkre og går mot foten av fjellkjeden Benejúzar, der helligdommen La Pilarica ligger. Derfra går ruten videre mot hagene og palasset til Marqués de Fontalba i Jacarilla, før den følger elven Segura langs elvebredden til Orihuela, en by med en enorm kunstnerisk kulturarv, der den møter Sørøstruten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter