Tre vakre turforslag i Torrevieja-området, Vega Baja

Publisert

En av Alicante-kystens virkelig store attraksjoner er det varierte landskapet og det milde klimaet. Dette gjøre regionen til et mekka for den som liker å gå turer. Det er alternativer for alle vanskelighetsgrader og årstider. Husk å planlegg turen så du unngår de varmeste timene på dagen og ta gjerne med deg ei flaske vann. God tur!

La Caldera del Gigante (Kjempens gryte), 17 kilometer, middels vanskelighetsgrad.

Ruten La Caldera del Gigante er av middels vanskelighetsgrad og kan gås med hele familien, selv om det finnes partier der de minste trenger hjelp av en voksen. Den kan gjennomføres på ca. fem timer. Ruten går gjennom kommunene Algorfa, Almoradí, Rojales og Benejúzar, og underveis forbinder vi ulike naturområder i regionen, enklaver i nærheten av elvelundene i Segura.

Underveis kommer vi over et dusin interessante steder, som naturområdet Hoyo Serrano, Calderón-kløften og restene av pleistocen eller de ulike bassengene som vannet har gravd ut i berggrunnen og som har gitt ruten sitt navn.

Etter å ha passert disse omgivelsene går ruten gjennom lundene langs elven Segura, på høyre bredd, hvor du kan nyte det vakre landskapet i den tradisjonelle gartneriet til du kommer til naturområdet La Pilarica og Jomfruens helligdom som fører til Cabezo Redondo, rutens endepunkt, hvorfra du kan nyte den fantastiske utsikten over Vega Baja del Segura.

Se detaljer og kart på WikiLoc.

El Mirador de la Vega (Vega Bajas utsiktspunkt), 20 kilometer, middels høy vanskelighetsgrad

El Mirador de la Vega er en rundløype på ca. 20 kilometer som går gjennom kommunene Redován, Callosa de Segura og Cox, med en omtrentlig varighet på 6 timer og 45 minutter og en middels høy vanskelighetsgrad, som kan gås sammen med familien, selv om det finnes partier med brattere bakker som krever større innsats. Stien starter ved Ermita Virgen de la Salud som ligger i Paraje Natural Municipal de Redován, hvorfra vi går oppover til vi kommer til “bancalico de los moros”, et sted der det er funnet arkeologiske rester fra bronsealderen. Noen få meter unna finner vi Cruz del Relojero, hvorfra vi kan nyte en spektakulær panoramautsikt over regionen.

Herfra begynner vi nedstigningen til den røykfylte grotten i Paraje Natural Municipal de Callosa de Segura for å komme inn i kommunen, hvor vi passerer ulike severdigheter som fører oss til byen Cox, forbi borgen Santa Barbara og opp i fjellene, der de gamle steinbruddene San Isidro, Cox og Redován ligger.

Se detaljer og kart på WikiLoc.

La Huerta de la Vega (Vega Bajas grønnsakshage), 14 kilometer, middels vanskelighetsgrad

Ruten La Huerta de la Vega er av middels vanskelighetsgrad, kan gås med hele familien og er også egnet for stavgang. På denne ruten får vi oppleve det unike ved de tradisjonelle markedshagene i Vega Baja, som utgjør et kulturelt, sosioøkonomisk og miljømessig landskap som har blitt opprettholdt gjennom århundrer takket være flere generasjoners arbeid.

Etter en mosaikk av aromaer, teksturer og farger kan vi se på typiske frukthagekonstruksjoner som Casa de la Almarjaleta og vannarven i nettverket av vanningskanaler, vanningsgrøfter og vannhjul som utgjør det tradisjonelle vanningssystemet i regionen.

Denne ruten gir oss også mulighet til å besøke severdigheter som Torre Mora de Granja de Rocamora, et gammelt muslimsk forsvarstårn, huset der poeten Miguel Hernández og Josefina Manresa flyttet inn etter bryllupet og der deres to sønner ble født: Manuel Ramón og Manuel Miguel, samt et besøk til monumentet som er viet til poetens familie.

Se detaljer og kart på WikiLoc.

La Algüeda, 30 kilometer, middels til høy vanskelighetsgrad

La Algüeda-løypen er av middels til høy vanskelighetsgrad, og på grunn av innsatsen som kreves for å gå den, er den mer egnet for voksne. Det er en 30 km lang rundløype som går gjennom Albatera kommune og har rundt femten severdigheter som ramblaen som har gitt navn til stien, fjellparken Virgen del Rosario, Monte Alto og Las Ventanas.

På denne ruten kan man nyte den fantastiske utsikten over Vega Baja del Segura, Bajo Vinalopó og Middelhavet. Det er også et område som er spesielt viktig for hekking av rovfugler, spesielt Bonellis ørn, vandrefalk og hubro, og habitatene er katalogisert som et område av felles interesse (SCI) og et spesielt verneområde for fugler (SPA).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter