Kristne advokater anmelder Torrevieja-karnevalet for “korrupsjon av mindreårige”

Publisert

Stiftelsen “Kristne Advokater” mener at man under Torreviejas karneval gjorde en straffbar handling ved å “bruke jenter til ekshibisjonistiske show ved å opptre kledd” det advokatene kaller erotisk undertøy.

Crisitanos Lawyers har rettet anklagen mot rådmannen i Fiestas de Torrevieja, Rosario Martinez, presidenten og sekretæren i Kulturforeningen Karneval i Torrevieja, Francisco Pizana og Armando Bueno, og de ansvarlige for komparsaen “Osadía”.

Sammenslutningen av jurister mener at de kan ha gjort seg skyldige i forbrytelsen å bruke mindreårige til ekshibisjonistiske forestillinger, som beskrevet i straffelovens artikkel 189. Den ber også om at påtalemyndigheten vurderer om andre forbrytelser, som for eksempel misbruk av mindreårige (straffelovens art. 181), kan ha blitt begått.

I tillegg oppfordrer foreningen arrangørene til å trekke tilbake prisen på 650 euro som ble tildelt gruppen “Osadía”, som fikk prisen for sin fjerdeplass i kostymekategorien. Jentenes kostymer inneholdt blant annet brystvorter og strømpebånd.

Rådhuset i Torrevieja hevder på sin side at de ikke har noe å si i denne saken fordi deres forhold til karnevalet kun er et “samarbeid”, i likhet med andre kultur- og festforeninger i byen. Organiseringen av arrangementer og parader under festivalen er ansvaret til Kulturforeningen Karneval i Torrevieja, heter det fra konsistoriet.
Viralt i nettverkene

Den kontroversielle videoen gikk viralt på sosiale nettverk og har blitt gjengitt av internasjonale medier. Under arrangementet, som ble avholdt 5. februar i sentrum av Torrevieja, opptrådte komparsaen “Osadía”, som presenterte en politisk satire med slagordet “Prometer hasta meter”, for å kritisere de viktigste formasjonene i landet.

Kostymet som ble valgt var det samme for de voksne kvinnene og jentene, en trikot som simulerte dameundertøy. Rådhuset i Torrevieja ønsket på sin side å presisere at deres rolle i karnevalsfeiringen er begrenset til å gi tilskudd til arrangørene, men at de ikke er ansvarlige for innholdet.

I 2022 var det prestene

I 2022 var det presteskapet som prøvde å ha karnevals-innslag forbudt. Dansende “jomfruer” med glorie i gull og sølv er for mye for presteskapet i Torrevieja. Presten Pedro Paya har sendt en skriftlig klage til den ansvarlige byråden. I brevet ber presten om at den som har myndighet og ansvar for dette forbyr det “frekke” innslaget som i følge ham selv er en karikatur av “jomfruen”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter