Korrupsjon i Torrevieja: Solgte kølapper og digitale sertifikater

Publisert

Politiet har pågrepet en ansatt på rådhuset i Torrevieja. Vedkommende er anklaget for å ha satt i system en ordning hvor man for 20 Euro kan snike i køen og 35 Euro for å umiddelbart få utsendt digitale sertifikater.

En kvinne ble bedt om å «smøre» en funksjonær på rådhuset i Torrevieja med 30 Euro. Kvinnen var på rådhuset for å få utsted et sertifikat. Normalt må man bestille avtale via rådhusets webside for å få dette normalt gratis sertifikatet. Etter å ha forsøkt i flere dager via websiden, uten hell, dro kvinnen direkte til rådhusets service-kontor «PROP» hvor det er lang kø før man kan få treffe riktig person på rådhuset.

Det skal finnes billed-bevis hvor man kan se at det blir bedt om «smøring» så man kan få avtaler utenom den vanlige køen til en pris av 20 Euro. Betaler man 35 Euro «rett i lomma» vil man få utsendt det digitale sertifikatet som gjør at man kan få tilgang til rådhusets elektroniske tjenester og slippe kø og mye venting.

Det var andre ansatte på rådhuset som slo alarm etter at man en tid tilbake så mye “unormal aktivitet” i kalenderen for publikums avtaler på rådhuset.

Rådhuset i Torrevieja lanserte nye digitale tjenester under karantene-perioden for å la folk kunne løse flere offentlige tjenester digitalt uten fysisk fremmøte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter