Corona-viruset presser frem digitalisering i Torrevieja

Publisert

Rådhuset i Torrevieja vil digitalisere en rekke av rådhusets tjenester. Man vil tjenester som f.eks. utstedelse av bosteds-sertifikat (empadronamiento) skal kunne utføres online. En rekke spanske kommuner tilbyr dette allerede til de av innbyggerne som har installert ett digitalt sertifikat på sin databaskin så man kan signere dokumenter online.

Torrevieja kommune mangler fortsatt de nødvendige dataløsningene og situasjonen som er fremprovosert av Corona-viruset har satt fokus på denne svakheten i administrasjonen. Mange av Torreviejas innbyggere trenger nå oppdaterte bosteds-sertifikat for å søke om utsettelser på boliglånet etc. Dette er i Torrevieja bare mulig ved personlig oppmøte.

Kommunen har vedtatt et budsjett på 135.862 Euro for det nødvendige IT-prosjektet.

Altea kommune har allerede implementert ett slikt system og har aktivt oppfordret sine innbyggere om å bruke systemet under Corona-karantenen. Det er også utformet en egen guide som viser hvordan man og installere det nødvendige digitale sertifikatet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter