Klager på rådhuset om hageavfall

0
270

Partiet «Sueña Torrevieja» har sendt en klage til rådhuset om det de mener er uregulert tømming av hageavfall. Klagen kommer opprinnelig fra beboere i urbanisasjonen San Luis.

Inntil urbanisasjonen finnes det en tomt som er ment å bli en park en dag. Det er ikke bygget noen her ennå så kommunens parkvesen har brukt tomten for å legge fra seg avfall som greiner og andre rester fra når de rydder opp i kratt og kutter palmer. Avfallet kommer fra kommunens mindre biler og blir normalt hentet av lastebiler senere samme dag. Noe kommer også fra arbeide med å rydde opp i hageavfall folk kaster på gaten og ved siden av søppeldunker.

Naboene som har klaget sier det ofte blir liggende rester på tomten etter at kommunens folk har vært på tomten. De er heller ikke fornøyde med å bli plaget med lyden fra kommunens biler.

Ansvarlig byråd «Carmen Gómez Candel» sier at kommunen har autorisert bruk av «en kommunal tomt» primært for å få bukt med den store mengden hageavfall som havner ute på gaten og i det offentlige rom.

I Orihuela kommune får man opptil 3.000 Euro i bot for å kaste hageavfall på offentlig område.