Kan ikke unngå fremtidige oversvømmelser

Publisert

Eksperter varsler om nye store oversvømmelser i Vega Baja regionen. Segura-elven møter havet i området hvor Santa Pola og Guardamar i dag ligger. I epoken da romerne hersket over denne regionen åpnet området seg helt til havet den delen av året Segura-elven er på det største.

Forbundet for biologer i Valencia regionen, Colegio Oficial de Biólogos de la Comunidad Valenciana (COBCV), varsler om at å stoppe de årlige oversvømmelsene man har sett siste årene er urealistisk. Det eneste man kan gjøre er å begrense deres skader. De peker på at man må jobbe mot erosjon av de berørte områdene ved å restaurere både den naturlige vegetasjonen og den dyrkede marken. De advarer mot å bygge i arealene som er sårbare ovenfor flom i Vega Baja området. Ved å bygge her utsetter man både beboende og eiendom for mulige skader.

40.000 kubikkmeter vanntank skal forhindre oversvømmelser i Torrevieja

Massiv utbygging og dårlig planlegging har ført til at vannmassene ikke har noe sted å gå når det regner kraftig. I takt med akselererende klimaendringer ser man økende ekstremvær i form av store mengder regn på kort tid syd på Costa Blanca.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter