13.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Kan ikke unngå fremtidige oversvømmelser

Eksperter varsler om nye store oversvømmelser i Vega Baja regionen. Segura-elven møter havet i området hvor Santa Pola og Guardamar i dag ligger. I epoken da romerne hersket over denne regionen åpnet området seg helt til havet den delen av året Segura-elven er på det største.

Forbundet for biologer i Valencia regionen, Colegio Oficial de Biólogos de la Comunidad Valenciana (COBCV), varsler om at å stoppe de årlige oversvømmelsene man har sett siste årene er urealistisk. Det eneste man kan gjøre er å begrense deres skader. De peker på at man må jobbe mot erosjon av de berørte områdene ved å restaurere både den naturlige vegetasjonen og den dyrkede marken. De advarer mot å bygge i arealene som er sårbare ovenfor flom i Vega Baja området. Ved å bygge her utsetter man både beboende og eiendom for mulige skader.

40.000 kubikkmeter vanntank skal forhindre oversvømmelser i Torrevieja

Massiv utbygging og dårlig planlegging har ført til at vannmassene ikke har noe sted å gå når det regner kraftig. I takt med akselererende klimaendringer ser man økende ekstremvær i form av store mengder regn på kort tid syd på Costa Blanca.

Relaterte saker

- Advertisement -