Torrevieja: 40.000 kubikkmeter vanntank skal forhindre oversvømmelser

Publisert

En underjordisk vanntank som skal dekke et areal på 10.000m2 skal forhindre fremtidige oversvømmelser og flom i Torrevieja.

Massiv utbygging og dårlig planlegging har ført til at vannmassene ikke har noe sted å gå når det regner kraftig. I takt med akselererende klimaendringer ser man økende ekstremvær i form av store mengder regn på kort tid syd på Costa Blanca. Det kan komme over 60 liter vann pr kvadratmeter i dette området.

Tolv demninger og vanntanker

Det er vannverket i Torrevieja-området, Aguamed, som nå vil bygge flere enorme vanntanker for å kontrollere vannmassene når det kommer. Under en stor parkeringsplass, like ved Aquapolis, vil selskapet bygge en fire meter dyp tank over et areale på 9.577 kvadratmeter. Den vil ta imot vann som flommer over fra Torrevieja-lagunen og området rundt avenyen Cortes Valencianas.

Totalt er det tolv tanker og demninger i et nettverk som skal beskytte Torrevieja mot flom. Tre av disse eksisterer allerede, de vil man bygge ut. I tillegg vil man bygge ni helt nye.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter