Jordskjelv utenfor Torrevieja

Publisert

Natt til fredag 3. august (kl 23.33) kunne kan igjen føle et jordskjelv i Torrevieja. Denne gangen målte jordskjelvet 3.7 på Richters skala.

Sentrum for nordskjelvet var 56 kilometer utenfor kysten av Torrevieja ned 10 km under overflaten. Man kunne føle skjelvet helt til Elche, Guardamar, Punta Prima og Novelda.

Jordskjelv er helt vanlig i Torrevieja, det er høy semismisk aktivitet i området selv om skjelvene er relativt svake.

Lengre syd i Llorca (Murcia) ble det store skader etter et jordskjelv i 2011 som målte 5.1.

Stort jordskjelv i 1829

Torrevieja syd på Costa Blanca er ikke godt nok forberedt på jordskjelv. Dette advarter ekspertene i en studie fra Universitetet i Alicante tilbake i 2015.

Det kjente Torrevieja-jordskjelvet i 1829 der flere hundre mennesker mistet livet førte til at det ble laget en beredskapsplan med ideer om hvordan byen skulle bygges. Denne planen ble ikke fulgt. På grunn av eiendomsspekulasjon og en offentlig økonomi basert på utbygging har man glemt bort hvilken trussel jordskjelvfaren utgjør for byen, heter det i studien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter