Idrett og shopping midt i gigant-utbygging med 7.400 nye boliger

Publisert

Midt i området La Hoya hvor TM Real Estate Group skal bygge 7.400 nye boliger søker utbygger nå om å få omregulere deler så det kan brukes til idrettsanlegg og næringslokaler, altså butikker, restauranter etc.

De nye boligene vil få en svært god beliggenhet mellom sentrum av Torrevieja og La Mata lagunen. Her er det enkel adgang til riksvei N332 og shopping-områder.

Forslaget kommer for å gi det omfattende boligområdet et kommersielt tilbud og lokale idrettsanlegg som det manglet i den opprinnelige godkjenningen. Med dette målet for øyet avstår selskapet fra boligbruken – bygging av boliger – som fremgår av planen for en av tomtene som inngår i planen, og som har mer enn 4 400 kvadratmeter byggbart areal.

Makrourbanisering

La Hoya Sector-20-planen i Torrevieja er for tiden et av de største boligområdene som er under bygging i Valencia-regionen. Det har en byggekapasitet på opptil 7 400 boliger, noe som tilsvarer 18 000 nye innbyggere, på et område på 1,8 millioner kvadratmeter.

Tertiærområde på hundre tusen kvadratmeter

Det handler om et område som grenser til fylkesvei CV-905. Her er det tenkt å utvikle et næringsområde som kan betjene de mange innbyggerne i Torrevieja og omegn som ønsker å unngå å reise inn til byen for å handle.

Noen av boligprosjektene som allerede er under oppføring i La Hoya, ligger imidlertid mer enn 900 meter fra disse fremtidige kommersielle områdene, særlig de som ligger i området nærmest det internasjonale auditoriet.

TM har som mål å tilby boligkjøpere, særlig boligturister, men også førstegangskjøpere og investorer, muligheten til å få et lokalt kommersielt tilbud som ikke er inkludert i resten av byutviklingsplanen.

LA HOYA-PLANEN I TALL

Sektorens totale areal: 1 800 000 kvadratmeter
Grøntområder: 450 000 kvadratmeter (konsentrert rundt naturparken ved lagunene).
Offentlige fasiliteter: 111 000 kvadratmeter
Veinett: 357 000 kvadratmeter
Maksimalt antall boliger: 7.490 boliger, ca. 600 av disse er offentlige.
Kommersielt område: 103.000 kvadratmeter (konsentrert parallelt med innfartsveien CV-95 til Torrevieja).
Stormvannsreservoar: 18.600 kvadratmeter ved siden av CV-905 med en kapasitet på 50.000 kubikkmeter.
Utbyggingsbudsjett: 57 000 000 euro (inkludert moms)
Bearbeidingsår 25
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter