Historisk uvær ødela strender i Torrevieja

Publisert

Kraftig vind og regn skapte store ødeleggelser under årets påskeferie. Foruten skuffede turister er resultatet ødelagte strender og skader på boliger etter at regnet førte til flom. Over 240 liter regn falt ned pr kvadratmeter i løpet av kort tid enkelte steder.

Skadene er største i Torrevieja hvor mye sand er vasket bort fra flere av byens strender. Utstyr som benker, fot-dusj, møbler og andre konstruksjoner er vasket bort eller skadet etter å ha blitt kastet

bort. Området er flatt og tørt noe som gjør det ekstra utsatt for flom.

Trær som har falt over ende har ført til stengte veier og uværet har også ledet til flere trafikkulykker.

Kollektivtrafikk ble stoppet på grunna av regnet og flere av og påkjøringer til riksvei N332 og den regionale CV-905 ble stengt i perioder.

I Torrevieja er El Cura stranden, Los Loso og Cala Bosque verst rammet. På Orihuela Costa kan man se skadene i Cala Cerrada i La Zenia.

Fenomenet med oversvømmelser steder som Torrevieja og Albir er ikke ukjent. Men dette skjer normalt i løpet av vintermånedene mellom november og februar. Menneskeskapte klimaendringer gjør været mer uforutsigbart. Uværet er i følge meteorologer det verste man har sett på 73 år.

Ukontrollert utbygging godtkjent av inkompetente og korrupte lokalpolitikere har ført til at det er bygget over gamle elveleier, drenering er utilstrekkelig om den eksisterer, ofte er vannavløp tette av jord og sand som en konsekvens av mangel på vedlikehold og tilstrekkelige dimensjoner.

Utmark rundt byene som tidligere var dyrket står brakk i påvente av at man en dag kan bygge her. Den tørre jorda absorberer vann svært sakte noe som gjør at nesten all nedbør renner videre og ut i gater som forvandles til elver. Hadde det vokst noe her hadde plantenes røtter myknet opp jorda og vann hadde gått ned i bakken.

Strendene på Costa del Sol ødelegges – EU skal finne permanent løsning

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter