Strendene på Costa del Sol ødelegges – EU skal finne permanent løsning

Publisert

Kraftig vind og store bølger i slutten før påske skapte store ødeleggelser på strendene i Marbella og Estepona. Store mengder sand har blitt flyttet rundt og flere strukturer har blitt ødelagt. Blant dem enkelte av tårnene badevaktene sitter i.

Slike skader skjer hver vinter, men i år ble man overasket av nok et uvær nesten rett før påske.

Marbella kommune måtte sette av 200.000 Euro for å gjøre umiddelbare utbedringer på strendene så den viktige påskesesongen ikke blir påvirket.

En EU studie er nå satt i gang hvor formålet er å finne en mer permanent løsning på problemet. Det spanske miljøverndepartementet lokale rådhus, flere private selskaper og “Det Hydrologiske instituttet i Cantabria” skal alle delta i studien som betales av EU. Man begynte arbeidet i februar og prosjektet skal løpe over to år.

Utbygging av ferieboliger nære sjøen og havner langs kysten har endret retningen på bølger og strømmer nære land og ødelagt den naturlige “vandringen” av strandlinjen frem og tilbake.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter