Flom-problemene kan ikke løses med betong

Publisert

Under en konferanse arrangert på Universitetet i Alicante om oversvømmelsene i Vega Baja området sa geologen Jorge Marquínez at det er ikke nok å bare fokusere på Segura Elven.

Boligene må tåle vannet i større grad. Han pekte på det ansvaret rådhuset har i urbaniseringen, altså hvor man tillatter oppføring av boliger. Øverste myndighet i Valencia-regioen har også et ansvar her.

Marquínez sa at Vega Bajas urbane omårder må “ryddes opp i”. Plassering av veier, høyden på veibanen må endres på. Murer og slikt må forsterkes og gjøres høyere så vannmassene bedre kan kontrolleres når flommen kommer tilbake.

Geologen peker på at Middelhavet er ett av de områdemen man mest merker klimaendringene og Vega Baja er spesielt utsatt.

Vil flytte Segura-elven

Alicante trenger egen klima-koordinator

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter