Fiesta i Santa Pola frem til 8. sept

Publisert

I Santa Pola blir det opptog, konserter, fyrverkeri og mye mer frem til 8. september. Temaet er “Moros y Cristianos” og det hele er til “ære” for Jomfruen fra Loreto.

Festlighetene starter for alvor 1. september i det “Maurerne” ankommer Levante-stranden i Santa Pola. Det blir opptog med fyrverkeri i formav mascleta på strandpromenaden ved borgen.

I løpet av disse dagene blir det flere “simulerte” slag mellom maurerne og de kristne.

Klokken 22.30 åpner man de klargjorte “kabilas, cuertelillos og barracas”. Altså lokalene hvor deltakerne organiserer seg i sine gjenger (peñas) med egen bar. Det siste er svært viktig, selv om festen er til ære for “Jomfruen fra Loreto” skal det drikkes mye.

2. September er det “de kristnes” opptog. Dette symboliserer at de invaderer Santa Pola for å “frigjøre” byen. Opptoget går fra Calle Muelle til borgen.


3. September går både maurere og kristne i opptog sammen.

4. September er i større grad dedikert barna. Det blir gateteater, musikk og forskjellige typer “verksted” for barna.

7. og 8. september er i større grad dedikert festens religiøse element med blomsteroffer og gudstjenester.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter