Bli med når presten velsigner kjæledyr og opplev kåringen av Spanias beste skrønemaker

Publisert

I Orihuela vil man dette året feire dyrenes skytshelgen, San Anton, søndag 14. januar. Det er en av mange litt pussige katolske tradisjonen hvor prester på kirketrappa velsigner kanarifugler, små-hunder og marsvin.

Få kjæledyret ditt velsignet

Markeringen begynner klokken 09.00 med “Desperta” tradisjonen hvor man under festival-dager vekker opp landsbyen. Klokken 10.00 er det gudstjenste i San Antons kapell etterfulgt av verksted for barna klokken 11.00. Dagens høydepunkt er velsignelsen av kjæledyr som skjer klokken 11.30. Klokken 12.00 starter kåringen av Spanias beste skrønemaker, sjarlatan.

Kåring av byens beste svindler – Concurso Nacional de Charlatanes

Kåringen av byens beste “sjarlatan” er normalt en del av markeringen i Orihuela. Lokale personligheter viser frem sitt salgs-talent og evne til å overtale folk med å selge de dummeste ting.

San Antón Abad

Eller San Antonio Abad – ble født i Comas i Egypt i år 251, og han døde i fjellet Colzim, i nærheten av Rødehavet, i år 356. Legenden forteller at San Anton i 20-års alderen solgte alt han eide og ga pengene til de fattige, for så å innlede en eremittilværelse. Årene som fulgte brukte han på å hjelpe andre eremitter til å dirigere sine liv. Sine siste år tilbrakte han i absolutt ensomhet i ørkenen. Det sies at han ble 105 år.

San Antons popularitet gjelder ikke bare i Spania, men også i resten av den spansktalende verden. I Peru, Panama, Guatemala, Mexico, Den Dominikanske Republikk og en rekke andre land i Latin-Amerika, finnes gater, plasser, sykehus og hoteller som er oppkalt etter San Anton Abad.

Les hele artikkelen om San Antón Abad.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter