Biskopen som lot poeten dø, har fortsatt gater oppkalt etter seg

Publisert

I Orihuela ber man at biskop Almarcha’s navn fjernes fra to gater i byen. Biskopen var delvis ansvarlig for at poeten og bysbarnet Miguel Hernandezs ble pågrepet og hans død under fasist-diktaturet i 1942.

Biskopen er fortsatt æret i Orihuela hvor han har to gater oppkalt etter seg og i tillegg er det montert en plakett på huset hvor han ble født. Orihuela har lenge vært et viktig sentrum for den katolske kirken, med en rekke større institusjoner her. Blant dem bispesetet for Alicante-regionen.

Ba om hjelp

I et brev som man kan se på Miguel Hernandez museum i Orihuela kan man lese et svar som biskopen sendte til Vicente Hernandez, broren til den da arresterte poeten. Biskop Almarca skriver:

Jeg kan ikke gjøre noe med dette fordi han [Miguel Hernandez] ikke ville lytte da jeg ba han korrigere sine ideer og skriverier.

Miguel Hernández er et av de største navnene i spansk poesi i det 20. århundre. På samme måte som sin mer kjente dikterkollega, Federico Garcia Lorca, måtte Hernández bøte med livet under Franco. Den Orihuelafødte poeten døde av sykdom under kummerlige forhold i et fengsel i Alicante i 1942, bare 31 år gammel.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter