Bedre infrastruktur syd på Costa Blanca

Publisert

Elche og Alicante kommune har i mange år kranglet om utviklingen av områdene syd for provinshovedstaden.

Nå har kommunstyret i de to byene bestemt seg for å legge konfliktene til side å heller prøve å samarbeide. Dette betyr i praksis at man vil akselere utviklingen av IFA, altså messe og og konferanseområdet som ligger i Elche kommune like inntil Alicante flyplass. Flyplassen er blant Spanias mest trafikkerte og området rundt flyplassen er fordelt mellom kommunene Alicante, Elche og El Altet.

Kommunene vil også samarbeide om Tajo-Segura prosjektet. Gigantprosjektet er Spanias største hydro-ingeniør prosjekt og har som mål å overføre vann fra Gandalajara og Cuenca til Segura-elven dom renner sydover til Murcia og det sydlige Costa Blanca som lider av tørke og en rekke problemer knyttet til global oppvarming.

Mangelen på vann skaper store utfordringer for nye urbanisasjoner i utkanten av kommunene her. Kan man ikke fremskaffe nok vann til nye boliger kan man heller ikke bygge her. Alle kommunene syd på Costa Blanca ønsker å tilrettelegge for nye bolig-prosjekter om de kan. Markedet for ferieboliger er stort her og det er her det bygges mest i hele Alicante-provinsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter