Ny dato for Mai-festen i Torrevieja

Publisert

Den populære festivalen nå går av stabelen 29. mai til 2. juni. Det blir show og konsert hver kveld fra klokken 21.00 i havneområdet.

Torrevieja kommune endret på datoen for «mai-festen». Feria de Sevillanas har under det relativt nye bystyret vært flyttet rundt på flere ganger. Rådhuset opplyste flere måneder tilbake at festivalen skulle markeres 8.-12. mai men nå er datoen flyttet frem.

Mai-Festivalen er «verdenskjent i Spania», da primært i Andalucia hvor originalen er Sevillas «Feria de Abril» hvor bydelen Los Remedios forvandles til et eventyr av hester, prikkete kjoler og ”manzanilla”. Gatene fylles med hvite og røde eller hvite og grønne småhus (telt) kalt ”casetas”.

I Torrevieja bor det mange andalusere som har tatt med seg vår-festen til saltbyen. Noen år tilbake så rådhuset festivalens potensiale for turisme i byen og «Feria de Mayo» har nå blitt en tradisjon i Torrevieja. Fjorårets festival ble svært redusert på grunn av politisk krangel i kommunen.

Festivalen arrangeres i år endelig 29. mai til 2. juni. Under oppvarmingen markerer man «Noche del Pescaíto» altså småfiskens natt, nok en tradisjon fra Andalucia.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter