Alicantes “siktinske kapell” ligger i Orihuela

Publisert

Flere relaterte nyheter

Dette i følge magasinet National Geographic som har viet hovedstaden i Vega Baja en plass i reiseseksjonen denne sommeren. Magasinet fremhever byens rike kulturarv, mye som følge av å være bispesete med en rekke kloster, kapeller og ikke minst katedralen. Orihuela er også fødebyen for en av spanias største forfattere Miguel Hernandez.

Kirkene og klostrene i Orihuela har blitt hovedpersonene i en av de siste artiklene som er publisert i det prestisjetunge magasinet National Geographic. Reiseseksjonen i magasinet har viet en artikkel til den sivile og kirkelige arkitektoniske arven i hovedstaden i Vega Baja.

Artikkelen går fra S.I. Catedral del Salvador y Santa María til Tudemir-palasset, og går gjennom de forskjellige palassene og kirkene i byen, og publikasjonen hyller byens kulturarv samt prosesjonene og, selvfølgelig, byens største ambassadør, poeten Miguel Hernández.

Artikkelen legger særlig vekt på en av byens kirker, Santo Domingo-kirken, som den beskriver som “Alicantes sixtinske kapell” og fremhever den som “et av de beste eksemplene på den levantinske renessansen”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...