6-18. juni gastronomiske dager med fiken i sentrum

Publisert

Knappe 20 kilometer fra Torrevieja finner man den lille byen Albatera. Fiken er en viktig avling for kommunen og over nesten to uker nå i juni markerer man «Jornadas Gastronómicas de la Breva Colar de Albatera», gastronomiske dager med fiken som tema.

Fikenslekten omfatter omlag 850 arter og trærne har vært dyrket siden oldtiden og frukten har vært nært knyttet til menneskene helt siden tidenes morgen. Frukten kan spises fersk ved at den ”vrenges”, den tørkes eller brukes til å lage syltetøy av. Det hevdes det var ett av de hjerteformede bladene Adam og Eva ikledde seg etter ”syndefallet” i det gamle testamentet og når disippelen Judas hengte seg skal det ha vært i ett fikentre. Les mer om fiken treet og dets betydning rundt Middelhavet.

6. til 18. juni vil være fylt med aktiviteter

Amparo Pérez, byråd for turisme og landbruk i Albatera, har presentert de femte gastronomiske dagene for Albatera Breva Colar, der byen fra 6. til 18. juni vil være fylt med aktiviteter.

«Nå begynner juni og dermed også sesongen for denne fantastiske og eksklusive frukten vi har i byen vår, fiken. Derfor kommer vi til å ha en juni full av gastronomiske aktiviteter som hyller dette produktet slik det fortjener, den første av dem, og som det har blitt tradisjon for, er høsting av fiken, som vil finne sted 6. juni», sier hun.

Show

Den 8. og 10. juni kl. 10.30 er det to «showcookinger»: «I år har vi også Thermomix-jentene våre, som skal lage retter med fiken i Mercado de Abastos. Alle som er til stede vil selvfølgelig kunne smake på alle rettene de lager».

Den 16. juni kl. 10.30, også i Mercado de Abastos, kommer Asociación Amas de Casa de Albatera for å tilberede typiske retter med Breva Colar, som alle som er til stede kan smake på.

Restauranter

Hun fortsetter med å si at «til slutt har vi også de etterlengtede gastronomiske dagene for breva colar i Albatera, som arrangeres helgen 16. til 18. juni, og som har flere restauranter i byen som i løpet av helgen vil tilberede forskjellige retter med breva colar for alle som ønsker å nyte dem: El Jardín, La Pitería Gastrobar, La Traviesa, El Irlandés, Nuevo Toñi, Babel Fusión de Sabores, La Gruta del Café og Al’Alba.»

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter