Spanske kjøttboller – Albóndigas de Carne

Publisert

Kjøttboller er en naturlig del av ethvert tapasmåltid, og kan serveres kalde eller varme. Den typen vi beskriver her bør imidlertid serveres varme.

Ingredienser:

500 gram kjøttdeig av storfe, 150 gram kjøttdeig av svin, 1 løk, Hvetemel, Persille, 1 egg, 3 fedd hvitløk, En skvett hvitvin, Pepper, 3 tomater, Rosiner, Olivenolje, Salt, Litt tørt brød, Litt melk

Knus et fedd hvitløken sammen med persille i en mortar. Hell oppi litt hvitvin. Bland sammen kjøtdeigen i en bolle og tilsett hvitløken fra mortaren. La det stå slik i ett kvarters tid.

Bløt opp brødet i melken sammen med et pisket egg, og hell dette over i bollen. Strø over salt og pepper. Elt deigen til alle ingrediensene er grundig blandet. Rull deigen ut til golfballstore boller, og rull disse i melet.

Stek bollene i rikelig olje til de blir gyldenbrune. Hell overflødig olje over i en panne, og legg kjøttbollene i en kasserolle.

Kutt opp løk og resten av hvitløken og stek den i pannen sammen med oljen fra kjøttbollene. Flå tomatene, og kutt dem opp. Når løken begynner å bli brun kan du helle over tomaten. La dette koke i omlag fem minutter. Hell over et lite glass hvitvin, og la blandingen koke i ytterligere tre minutter. Hell sausen over kjøttbollene sammen med noen få rosiner. La det hele koke i kasserollen i omtrent 25 minutter. Bland ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter