Spanske kjøttboller – Albóndigas de Carne

Publisert

Kjøttboller er en naturlig del av ethvert tapasmåltid, og kan serveres kalde eller varme. Den typen vi beskriver her bør imidlertid serveres varme.

Ingredienser:

500 gram kjøttdeig av storfe, 150 gram kjøttdeig av svin, 1 løk, Hvetemel, Persille, 1 egg, 3 fedd hvitløk, En skvett hvitvin, Pepper, 3 tomater, Rosiner, Olivenolje, Salt, Litt tørt brød, Litt melk

Knus et fedd hvitløken sammen med persille i en mortar. Hell oppi litt hvitvin. Bland sammen kjøtdeigen i en bolle og tilsett hvitløken fra mortaren. La det stå slik i ett kvarters tid.

Bløt opp brødet i melken sammen med et pisket egg, og hell dette over i bollen. Strø over salt og pepper. Elt deigen til alle ingrediensene er grundig blandet. Rull deigen ut til golfballstore boller, og rull disse i melet.

Stek bollene i rikelig olje til de blir gyldenbrune. Hell overflødig olje over i en panne, og legg kjøttbollene i en kasserolle.

Kutt opp løk og resten av hvitløken og stek den i pannen sammen med oljen fra kjøttbollene. Flå tomatene, og kutt dem opp. Når løken begynner å bli brun kan du helle over tomaten. La dette koke i omlag fem minutter. Hell over et lite glass hvitvin, og la blandingen koke i ytterligere tre minutter. Hell sausen over kjøttbollene sammen med noen få rosiner. La det hele koke i kasserollen i omtrent 25 minutter. Bland ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter