Torreviejas flytende museum er tilbake

Publisert

I Torrevieja gjenåpnet byens flytende museum tirsdag 19. oktober. Det betyr at man igjen kan besøke u-båten S-61 tirsdag til lørdag fra klokken 9:30 til 14:00. Delfín som til tidligere har tilhørt den spanske marinen.

Museo Flotante

Som del av det flytende museet finner man også «Albatross III» som tidligere patruljerte Middelhavet på jobb for det spanske tollvesenet. Begge båtene kan beskues, både innvendig og utvendig, nede på havna i Torrevieja, nærmere bestemt på Museo Flotante. Museet er tilknyttet saltbyens to andre museer, alle med tilknytning til havet.

Museo del Mar y de la Sal

I 1491 begynte saltproduksjonen i La Mata området, og i 1795 ble det gitt ordre om å forberede saltutvinning i Torrevieja. Etter at infrastrukturen sto klar i 1802, fulgte en periode med eksplosiv utvikling også for sjøfarten, da særlig i form av shipping.

Museo del Mar y de la Sal finner du en rekke historiske gjenstander fra både båtbyggerindustrien og seilmakerindustrien. Dessuten er byens, drøyt 200 år gamle, fiskeritradisjoner rikelig representert.

Torreviejas naturhistoriske museum

Torrevieja fikk for få år siden sitt eget naturhistoriske museum. Og det er ikke helt tilfeldig at museet i sjøfartsbyen i hovedsak byr på nærkontakt med historiske og nålevende arter fra både Middelhavet og andre havområder.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter