Spansk kurs i Spania

Publisert

Spansk kurs er for mange det første trinnet før man enten reiser til Spania på ferie eller for å bo her. Hjemme i Norge finnes det flere som tilbyr kurs i de fleste norske storbyer. Vi skal ta for oss hvor man best kan lære seg dette populære språket i Spania hvor man vil har muligheten til å enkelt praktisere hver dag.

Den som vil lære med formelle kurs er selve sentrum for spansk-læring Cervante Instituttet. Denne statlige institusjonen har utarbeidet selve standarden for hvordan man underviser og evaluerer studenter som vil lære seg kastillansk som er det språket folk flest omtaler som Spansk. Merk at man i Spania også har andre språk som Katalansk og Valenciansk.

Den som vil lære seg spansk med tanke på karriere vil ofte ha nytte av et certifikat eller diplom fra Cervante instituttet. Det er det samme instituttet som sertifiserer de som søker om spansk statsborgerskap og må dokumentere sine språk-ferdigheter.

Lære spansk i en storby

Nordmenn som vil på “språk-ferie” kan søke etter spansk kurs i storbyer som Madrid, Malaga, Alicante eller muligens Valencia. I Barcelona er det primært Katalansk man bruker så man vil kunne ha problemer med å praktisere. Situasjonen i Katalonia er slik at man der unngår vanlig spansk og på restaurant-menyer vil finne alt på engelsk og katalansk, ikke spansk (kastillask). Man vil kunne oppleve det samme i deler av Valencia regionen.

Lære spansk i Salamanca

Den som har store ambisjoner for sine spansk kunnskaper bør vurdere et opphold i Salamanca. Byen har Europas eldste universitet opprettet i 1134. Og her finner man Spanias mest prestigefyllte utdannings-institusjoner none omtalt som Spanias oxford.

Spansk-kurs i Alicante og Malaga

Malaga og Alicante vil for mange være det naturlige valget. Her kan man kombinere spansk-kurs med et pulserende uteliv og flotte strender. Både Alicante og Malaga har daglige direktefly fra Oslo og mange andre byer i Norge.

Merk at den gjennomsnittlige Valencianer (Alicante ligger i Valencia-regionen) ikke er like hyggelig eller åpen som den gjennomsnittlige andaluser. Noe man kan huske på når man vurderer hvor det er enklest å praktisere på litt ustødig spansk.

SPRÅK-SKOLE, storbyer som Malaga og Alicante har mange språk-studenter fra hele verden. Faren er den at etter endt opphold har man praktisert mest engelsk med sine nye venner. Det er så mye enklere enn å gå i gang med spansk med folk utenfra språk-skolen.

Unngå store klasser, andre utlendinger og store språk-skoler

En utfordring ved å gå på en vanlig språk-skole, med andre unge studenter fra hele verden, er at man vil få masse nye venner som ikke er fra Spania, noe som gjør at mange ender opp med å snakke engelsk utenom selve kurset og med det mister man mye av fordelen med å være i Spania. Å ta kurset i små grupper eller med privat-lærer vil gjøre det enklere at man blir tvunget til å praktisere med andre spanjoler på fritiden.

Bo med en vertsfamilie

En fordel med mange profesjonelle språk-skoler at de normalt har en liste med vertsfamilier som kan leie deg et eget rom. Samtidig blir du såpass tett på denne spanske familien at du får muligheten til å praktisere litt spansk med dem hver dag og blir bedre kjent med spansk kultur.

Gratis spansk-kurs på rådhuset

Feriebyer som Torrevieja, Albir, Fuengirola, Marbella etc har et stort antall bofaste og ferierende utlendinger. Med det er det også mange både offentlige og private tilbydere av spansk kurs. Rådhusene arrangerer normalt gratis spansk-kurs for nye innbyggere. Dette kan være en god måte å komme i gang på. Men det er et lav-terskel tilbud så utover det grunnleggende vil man lære mer på et vanlig privat spansk-kurs eller en privat-lærer.

Disse gratis-kursene har ofte en stor andel pensjonister som lærer i et helt annet tempo enn yngre studenter.

Mobil applikasjoner for å lære spansk

Mobil-apper for å lære språk fungerer bra for å “varme opp” eller bygge ordforråd. Men det er en dårlig erstatning for en faktisk lære-situasjon hvor en lærer motiverer studenten til å gå fremover.

Vil du lære spansk via en mobil-app er det to mest populære: Duolingo og Memrise.

Spansk kurs i Torrevieja

Nordmannen Inge Sunde har lenge undervist andre utlendinger i Torrevieja. Hans skole “Claro que sí” arrangerer grunnkurs i grupper som varer i tre uker. Ta kontakt for fullstendig info: E-post: ingesunde@hotmail.com tlf (+34) 689 39 80 65

Centro de Estudios Königin er en profesjonell språk-skole i Torrevieja som tilbyr både vanlige kurs i Spansk på 1.5 timer hver dag i tillegg til intenvis-kurs på fire timer hver dag. Skolen holder til i moderne og romslige lokaler i sentrum av Torrevieja.

Spansk kurs i Albir og Alfaz del Pi

Albir Idiomas er det naturlige valget for å lære seg spansk i Albir og Alfaz del Pi. De tilbyr både standard kurs med fire timer pr uke og intensiv-kurs. Albir idiomas har kurs-lokaler sentralt i Albir. Kontakt på telefon: +34 620 54 29 79

I Alfaz del Pi arrangeres det gratis spansk-kurs på Casa de Cultura.

ALBIR IDIOMAS, tilbyr også spansk-undervisning for barn. Et populært tilbud til de mange norske elevene på de norske skolene i området som må følge norsk læreplan med lite fokus på spansk.

Spansk kurs i Altea

Foto fra gamlebyen i Altea. Her er det lett å komme i kontakt med andre spanjoler over et glass vin og en tapas hver kveld.

Nelly Figueroa har undervist spansk i Altea i snart 20 år. Hun er svært dyktig, flink til å motivere og har hatt mange norske studenter.

Vi underviser ikke nybegynnere i unødvendig grammatikk, vi lærer deg først å snakke og kommunisere effektivt, og så kommer grammatikken gradvis inn etter hvert. Vi vil aldri gi deg side opp og side ned med bøyninger (med mindre du selv ønsker det!), men vi vil lære deg om den fantastiske historien og kulturen i området vårt, og i løpet av kort tid vil du våge å snakke med dine spanske naboer og spørre hvor eggene er i supermarkedet.

Kontakt Nelly og Altea Spanish Courses på +34 639 54 31 97 eller via deres Facebook-side.

Spansk kurs i Alicante

Alicante har lenge vært en kjent destinasjon for unge fra hele verden som vil lære seg spansk. Det er billig å reise hit og bo i Alicante. Byen har et stort student-miljø og et pulserende uteliv. Det kan bli litt vanskelig for mange å fokusere på studiene her. Men det finnes flere gode skoler. Inkludert den offisielle spanske språk-skolen Don Quijote.

Blant de mange andre alternativer er Escuela de Español Sebastian Cano.

Spansk kurs i Andalucia

Sevilla, Granada, Toledo er alle flotte byer i Andalucia med et utall spansk-skoler. I Sevilla vil man kunne oppleve “erke-spansk” kultur som flamenco og hester “overalt”. Granada har også et stort student-miljø og mye historie.

Spansk kurs i Malaga

Strand-byen Malaga tilbyr mye av det samme som Alicante for de som vil lære seg spansk. Et stort utvalg skoler, lave priser, uteliv og strandliv. Igjen er utfordringen å fokusere på undervisningen når man får så mange nye venner fra hele Europa og verden.

Instituto Picasso er oppkalt etter den kjente maleren som ble født her. De tilbyr både spansk-kurs og opphold i delte leiligheter eller med en vertsfamilie, sistnevnte er beste alternativet for den som vil lære mest mulig.

Spansk kurs i Marbella

Språk-skolen Don Quijote har et kurs-senter i Marbella. I tillegg har rådhuset gratis spansk-kurs for utlendinger i Elviria urbanisasjonen hvor det fra før av bor mange Nordmenn.

Spansk kurs i Fuengirola

Svenska Skolan Costa del Sol holder til i Avenida Acapulco 11 ikke langt fra Feria-plassen i Fuengirola. Skolen er sertifisert av Instituto Cervantes og tilbyr kvelds-kurs i spansk for nybegynnere (A1 og A2), middels nivå (B1 og B2) og avansert spansk (C1 og C2).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter