Gratis spansk-kurs for utlendinger i Alfaz del Pi

Publisert

Kursene går av stablelen på “Centro Social Playa Albir” fra kl. 9.30 til 11.00 og på Casa de Cultura i Alfaz del Pi fra kl. 11.30 til 13.00, begge med Ana Isabel Zaragoza som lærer.

Det er “Pangea”, kontoret for migranter i Alfaz del Pi, har startet den nye kurssesongen 2023-2024, for å fremme integrering av befolkningen.

Kursene er gratis, ettersom de er subsidiert av Alicante-provinsen. “Disse kursene blir veldig godt mottatt. De blir raskt fulltegnet, og det er til og med venteliste. Totalt deltar rundt 150 personer av ulike nasjonaliteter på disse fire spanskkursene”, forteller ansvarlig byråd Martine Mertens.

I morgen, torsdag, starter A2-spanskkurset og B1-spanskkurset, en av årets nyheter. Begge finner sted på Platja Albir sosialsenter, henholdsvis fra kl. 9.30 til 11.00 og fra 11.30 til 13.00.

En annen av årets nyheter er zumba-kurset som arrangeres fredager kl. 9.30 i Pau Gasol-paviljongen. En morsom aktivitet som også starter denne uken, og som har som mål å fremme læring av spansk og kulturutveksling mellom mennesker av ulike nasjonaliteter.

“Det er fortsatt ledige plasser på dette zumba-kurset, som er en av nyhetene i år, og som har som mål å hjelpe deltakerne til å lære spansk mens de trener, synger og danser til sanger på spansk og omgås mennesker av ulike nasjonaliteter”, forklarer rådgiveren for internasjonale innbyggere. Interesserte kan melde seg på Centro + Social på Avenida de les Corts Valencianes, eller ringe 965887328 (tlf. 3368) eller 695010321, fra kl. 9.00 til 15.00.

Fem kostnadsfrie kurs, subsidiert av Diputación Provincial de Alicante, med mål om å fremme sosial og arbeidsmessig integrering, rettet mot innbyggere av andre nasjonaliteter som er registrert i kommunen.

Pangea-kontoret i l’Alfàs del Pi er en del av Generalitat Valenciana-nettverket, sammen med 112 andre kontorer. Pangea-nettverket er et instrument for koordinering av tiltak for migranter i kommunene. I tillegg til det konstante tilbudet av kurs og aktiviteter som er rettet mot opplæring og integrering av innbyggerne, må vi fremheve den personlige oppfølgingen som kontorets viktigste funksjon, som Martine Mertens minnet om etter å ha understreket den viktige funksjonen dette informasjons-, rådgivnings- og veiledningskontoret har for integrering og sosial integrasjon for gruppen innvandrere, med vekt på interkulturalitet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter