Sommerfestival i Rojales

Publisert

Festivalen i Rojales markeres over en lengre periode. Nå i 2019 begynner man i slutten av mai med teater og i begynnelsen av juni er det konserter og man kroner “dronningen” av Rojales 1. juni. Neste høydepunkt er for mange søndag 16. juni klokken 14.00 i det man skyter av en tradisjonell Valensiansk “Mascleta” på Malecon del Soto, et slags fyrverkeri.

12. juni

Chupinazo 12. juni – Ungdommen har sin fest på Plaza de España søndag 12. juni og det hele begynner klokken 12.30. Det hele er en lett blanding av Tomatina fra Valencia, San Fermin fra Nord-Spania og Sonkran (Thailandsk vannfestival). Så det gjelder å kle seg lett og gjerne ta med beskyttelse i form av solhatt og vannpistol.

Corre Foc 21. juni på kirkeplassen i Rojales er et annet tradisjonelt arrangement som involverer fyrverkeri spent opp over gaten hvor man løper under. Det er slutten av den spanske Sankt Hans feiringen Hoguera man markerer denne dagen.

Lørdag 22. Juni klokken 20.00 er det blomsteroffer, som betyr at man går i tog med blomster som “ofres” til byens skytshelgen San Pedro. De forskjellige gruppene (penyas) som til sammen utgjør Moros y Cristianos feiringen i Rojales, går i tog fra Centro de Salud. Den hellige Pedro er Jesu disippel Simon, som egentlig het Simón bar-Joa, en fisker fra Galilea.

Søndag 22. Juni klokken 20 – Corpus Christi opptog.

Torsdag 4. Juli – 20.00 “Oppvarming til krig” ved rådhuset og senere klokken 21.00 starter selve slaget.

Lørdag 6. Juli – Høydepunktet for mange er Moros y Cristianos er det store opptoget lørdagen klokken 21.00.

Les også:

Rojales sitt landbruksmuseum Museo de la huerta

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter