Ble ferien i Spania ekstra dyr i år? Slik kan du få kontroll over økonomien igjen

Publisert

Kombinasjonen av svak norsk krone og dyr euro har gjort at ferien i Spania har blitt dyrere i år enn tidligere år og det kan bli en tøff økonomisk høst for mange. Valutakurs i kombinasjon med  generell stor prisstigning har slått hardt mot mange denne sommeren.Kanskje har kredittkortet blitt brukt litt for mye eller man tok opp lån for å finansiere ferien.

Slik kan du få økonomisk kontroll igjen

Er du en av mange som har maksimert kredittkortet eller lånt penger til årets ferie? Da kan refinansiering være effektivt for å få orden på økonomien igjen. Refinansiering innebærer at du erstatter et eller flere eksisterende lån med et nytt lån med bedre betingelser. Dette gjøres for å redusere månedlige utgifter, få bedre rente og mer kontroll over økonomien.

Mange fordeler med å samle lån

Når du refinansierer, får du bare en långiver å forholde deg til og en enklere betalingsstruktur. Refinansiering kan også gi lavere  rente og redusere de månedlige utgiftene betydelig. Du kan refinansiere på flere forskjellige måter – her er en oversikt over de tre vanligste 

3 tips for å få kontroll over økonomien

  1. Du kan refinansiere med et lån med sikkerhet i bolig – Ved å stille boligen din som pant for refinansieringslånet, kan du få både lavere renter og lengre tilbakebetalingstid. Dette betyr lavere månedlige avdrag og større  økonomisk fleksibilitet. Vær oppmerksom på risikoen ved å stille boligen som sikkerhet, da du kan miste den gjennom tvangssalg hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet. 
  2. Eier du ikke bolig? Da kan du refinansiere med et forbrukslån med lav rente Å bake flere smålån og kredittkortgjeld inn i et større lån kan gi fordeler som lavere renter, færre månedlige avdrag. Dessuten får du enklere håndtering av lånet med kun én långiver å forholde deg til. 
  3. Har du fått nei til tradisjonell refinansiering? Da kan du prøve å søke omstartslån –  Et omstartslån er i prinsippet et lån for deg med betalingsanmerkning. Denne lånetypen gir mennesker med betalingsanmerkninger og inkasso mulighet å søke om refinansiering med sikkerhet i bolig. Lånetypen gir mulighet for en ny økonomisk start, men du må kunne stille med sikkerhet i bolig.

Turismen tilfører enorme summer 

Turistene tilfører Spania enorme summer. Prognoser viser at turismen ved utgangen av året vil utgjøre 12,6 % av landets BNP, noe som tilsvarer tallene for 2019. I rene kroner betyr disse tallene at turismen vil stå for hele 178,8 milliarder euro. 

At endel av disse pengene blir brukt av nordmenn i Spania er uten tvil. Spania  er et av våre favorittland og hvert år legger mange nordmenn sommerferien her. Mange nordmenn eier dessuten hus eller ferieleiligheter i landet.

Store forskjeller på prisnivået

Spania kan oppleves som dyrt avhengig av hvilken del av landet man besøker. Prisnivået kan variere betydelig mellom ulike deler av Spania. Områder med mindre turister har ofte rimelige priser sammenlignet med de mest kjente turiststedene.

Planlegg, sammenlign priser og gjør et nøye budsjett før neste Spaniatur. Begynn å spare allerede nå til neste års ferie – det kan bidra til å gjøre neste reise til Spania billigere så du slipper å låne penger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: