Belgia nekter å utlevere rapper til Spania

Publisert

Belgiske myndigheter har avist kravet fra det spanske rettsystemet om å utlevere rapperen Josep Miguel Arenas. Rapperen som er kjent under navnet “Valtonyc” har vært begjært utlevert til Spania siden 2018.

Middelaldersk lovverk i Spania

Spanjolene vil ha ham fengslet for innholdet i sangene hans. Rapperens tekster om spanske-kongen klassifiseres som straffbare injurier i følge spansk lov.

Den 24 år gamle artisten er politisk aktiv i kampen for økt selvråderett på Mallorca og synger blant annet at kongen har «galgen i vente” og la oss se om «ETA detonerer en bombe”. Dommen i 2018 kom parallelt med rettssaken mot rapperen Pablo Hasél fra Katalonia.

SpaniaPosten skrev om saken tilbake i 2018.

2.500 EURO PR BARN: Aldri har jeg gjort noe som ligner på jobb.

Et spansk humor-magasin ble noen år tilbake dømt til å fjerne en utgave fra butikkene. Årsaken var en tegneserie som hvor den gang kronprins Filipe ble tegnet i tilknytning til innføringen av “barnetrygd” i Spania på 2.500 Euro pr barn.

Les også: Alicante: Tiltalt for netthets mot eks-kongen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter