Svindel med kjøtt i Spania: Destruerer 29.000 skinker

Publisert

Spansk politi, Guardia Civil, etterforsker nå svindel med spanske kjøttprodukter. Det er tatt beslag i 29.000 skinker og en person er arrestert til nå.

Mannen blir tiltalt for kriminalitet mot den offentlige helse, svindel og dokumentforfalskning.

Hvor skinkene kommer fra er fortsatt uklart. Det er dokumentasjonen knyttet til disse kjøtt-produktene det knytter seg stor usikkerhet til. Guardia Civil sier merkingen av produktene er “feil og dårlig” og gjort på en “irregulær” måte.

I tillegg til “feil merking” sier politiet at de fant skinkene lagret sammen med avfall fra slakteprosessen som ikke er egnet som mat. Politiet sier også at mange av skinkene trolig stammer fra dårlige produkter som kundene har levert tilbake og at bedriftene har jukset med merkingen i etterkant for å selge dem på nytt.

Etterforskningen er knyttet til syv bedrifter i Murcia, Madrid, Salamanca og Badajoz.

Les også:

Forbrukerministeren: Spis mindre kjøtt for klimaet!

Spansk svineskinke – Et religiøst og politisk verktøy

Spansk skinke – delikatesse, historie og litt erotikk

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter