Stenger Playmobil-fabrikken i Alicante etter 50-års produksjon

Publisert

Leketøymerket Playmobil vil ikke lenger være knyttet til Spania og Valencia-regionen. Etter et halvt århundre med produksjon av de berømte klikkene, de små plastdukkene med menneskefigur, leddede hofter og hender i form av en knipetang og alt tilbehøret som har underholdt generasjoner, vil de ikke lenger bli født i Onil (Alicante), og “Valle del Juguete”, som også består av byene Ibi, Tibi og Castalla, vil miste en annen referanse i leketøyindustrien.

Årsaken er omsetningsfallet i den spanske avdelingen av dette tyske merket. I løpet av det siste året har den falt med 25 %, noe som førte til nedleggelse av produksjonsfabrikken i september i fjor etter et oppsigelsesprogram som berørte 26 personer. I Onil vil logistikkdistribusjonen for Spania og Portugal og markedsførings- og salgsavdelingene bli opprettholdt, men en annen oppsigelsesplan vil omfatte 13 ansatte, slik at arbeidsstokken vil bli redusert til under ti.

Playmobil ble etablert i Onil av Famosa, en annen ikonisk dukkeprodusent, som i 1974 inngikk en avtale om å produsere dukkene designet av Hans Beck for det tyske selskapet Geobra, som hadde overrasket publikum på Nürnbergmessen i 1973. Da lisensen for Spania og Portugal var i boks, var Famobil født, og med det også de berømte “Famobil-klikkene”, svært enkle menneskefigurer med utskiftbart tilbehør fra alle slags yrker og historiske perioder.

SpaniaPosten besøkt fabrikken i 2011.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter