Regjeringen: Nordmenn kan endelig reise karantenefritt til Spania

Publisert

Nordmenn kan fra 15. juli returnere til Norge uten karantenekrav ved retur fra Spania.

Den norske regjeringen publiserte i dag den varslede listen over de EØS og Schengen-landene som har så lite smittefare at kravet om karantene fjernes.

Spania hadde i flere måneder Europas strengeste karantene, noe som reduserte og nesten stoppet virusets spredning. I Spania har man i de fleste turist-områdene langs Middelhavet og på Kanariøyene lavere smitte i den spanske befolkningen enn det man ser i Norge nå.

Den norske regjeringens krav for å oppheve karantenekravet er mindre enn 20 smittetilfeller pr 100.000 innbyggere. I Spania er det nå 9,87 smittetilfeller per 100 000 innbyggere i snitt. De fleste regionene nordmenn reiser til ligger langt under snittet for smitte i Spania.

Det var justisminister Monica Mæland (H) som opplyste dette på en pressekonferanse fredag. Til stede var også fagdirektør Frode Forland som representant for Folkehelseinstituttet og assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Nakstad.

Nei til Sverige og Portugal

Bulgaria, Romania, Kroatia, Ungarn, Luxemburg, Portugal og Sverige minus tre regioner regnes av regjeringen som “farlige” og man anbefaler ikke at man reiser hit.

Nye utbrudd er langt unna de “norske” områdene i Spania

Norske medier har omtalt nye utbrudd av Corona-virus i Spania. Det er to regioner hvor man nå har sett en ny oppblomstring av viruset. Leida som ligger i Katalonia mellom Barcleona og grensen til Frankrike, samt Lugo i Galicia helt nord-vest i Spania mellom Asturias og A Coroña.

Områdene hvor smitten har økt siste tiden ligger langt borte fra turist-områdene langs kysten av Alicante og Malaga. Fra Malaga (Costa del Sol) til Leida er det over 700km i luftlinje, tilsvarende Oslo – Mo i Rana. Avstanden mellom Lugo og Alicante er enda større.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter