23.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Nå er det mer Corona-smitte i Norge enn i spanske ferieparadis

Den strenge karantenen man har hatt i Spania har gitt resulteter. Nå er smittegraden høyere i Norge enn de fleste regioner hvor nordmenn normalt ferierer i Spania. Man har også greid å teste en større andel av befolkningen i Spania (7.39%) enn i Norge (6.2%).

Både Solkysten (Andalucia) og Kanariøyene har mindre Corona-smitte enn Norge. Pr 100.000 innbyggere er det 155 smittede i Andalucia som inkluderer Malaga-provinsen. På Kanariøyene er det 113 smittede pr. 100.000 innbyggere. Folkehelseinstituttet melder om 165 tilfeller pr 100.000 i den siste publiserte ukes-rapporten om Corona-situasjonen i Norge. Alicante ligger i Valencia regionen som har 232 Corona-tilfeller pr 100.000 innbyggere.

Smitte-tallene fra Spania inkluderer de som har testet positivt ved både laboratorie-tester (PCR) samt hurtigtestene (IgM). Tallene som er lagt frem i Folkehelseinstituttets rapport er kun laboratoriebekreftede tilfeller i Norge.

I Norge er totalt 333.548 personer testet for Corona-virus SARS-CoV-2. Dette utgjør 6.2% av befolkningen. I Spania er andelen større med 7,39% av befolkningen testet med totalt 3.470.130 utførte tester for Corona-smitte.

SpaniaPosten har sammenlinket data fra det norske Folkehelseinstituttet om dagens Corona-situasjon med data fra det spanske helsedepartementet, Ministerio de Sanidad.

Spania-kartet viser marginal smitte i de fleste regionene langs Middelhavet. Også i Madrid, som lenge var sentrum for smitte i Spania, har nå svært lite smitte. Det er regioner mot Pyrineene hvor det fortsatt er bekymringsverdige tall.

I Spania er det flest smittede i Aragon, Navarra og Lleida

For å gjøre sammenlikningen mest mulig relevant sammenlinker vi tallene fra Norge med tallene fra Valencia-regionen (Alicante, Valencia og Castellon-provinsene). Regionen Andalucia som inkluderer Malaga-provinsen. Samt Kanariøyene hvor det er Gran Canaria og Tenerife som mottar flest ferierende nordmenn. Dette er de tre regionene som mottar de aller fleste reisende fra Norge. Nordmenn som reiser til Spania kommer fra hele landet, derfor bruker vi snitt-tallene fra Norge.

Vi velger å se bort fra nasjonale tall i Spania i denne sammenlikningen. Nordmenn reiser primært til begrensede områder i langs Middelhavs-kysten og øyene.

De nasjonale snittet i Spania trekkes opp av regioner som nordmenn knapt reiser til. Flest smittede pr 100.000 innbyggere i spania er det nå i Aragon etterfulgt av regionen Katalonia hvor det er et utbrudd i Lleida provinsen som trekker opp. Den tredje regionen med mest smitte i Spania er Navarra. Hverken Navarra, Aragon eller Lleida mottar norske reisende i nevneverdig grad. De aller fleste nordmenn reiser til Alicante, Malaga etterfulgt av Kanariøyene og Mallorca.

Den siste publiserte rapporten fra Folkehelseinstituttet om Corona-situasjonen i Norge er for uke 26, altså perioden 22. til og med 28. juni. Den ble publisert av FHI onsdag 1. juli. Det spanske helsedepartementet har bedre og mer detaljert publisering til presse, publikum og andre interesserte. I Spania publiserer i motsetning til FHI fortsatt daglige rapporter som kommer fra det spanske helsedepartementet. Data i denne artikkelen bruker tallene fra den siste publiserte rapporten som kom ut fredag 3. juli.

Norge vil 15. juli legge frem en listen over de EU/EØS stater som man kan reise til uten å bli møtt med krav om 10-dager karantene ved retur.

På Kanariøyene ble det registert en person med ny Corona-smitte. Blant Valencia regionens nesten fem millioner innbyggere ble det registert syv nye smittetilfeller i løpet av et døgn. I Andalucia, med 8.5 millioner innbyggere, ble 9 personer registert smittet samme døgnet. Dette i følge siste oppdatering fra helsedepartementet publisert 3. juli.

Les også:

Reiseforsikring i Spania denne sommeren.

KrF-nestleder Ingelin Noresjø tilbringer ferien i Sverige, med samferdselsminister Knut Arild Hareides (KrF) velsignelse.

Offentlige kilder til tall i denne artikkelen:

Oversikt over antall prøver gjort i Spania – Helsedepartementet, Ministerio de Sanidad

Det spanske Helsedepartements rapport om situasjonen i Spania 3. juli.

Folkehelseinstituttets Ukerapport uke 26 om Covit-19 situasjonen i Norge.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

leiebil i Spania

Trenger du leiebil til ferien i Spania?

Bruk SpaniaGuiden når du bestiller leiebilen så bidrar du også samtidig til SpaniaPostens som bringe gratis nyheter på norsk fra Spania. Avisen mottar «en kaffekopp» for hver leiebil som bestilles i 2020.

Fordeler med SpaniaGuiden:

  • Ingen forskuddsbetaling!
  • Pris-garanti! Finnes tilsvarende leiebil billigere, matcher vi prisen!
  • Gratis avbestilling!
  • Fri kilometer når du henter på Malaga eller Alicante-flyplass.
  • Gebyr for full refusjon av bensin-depositum inkl. i anvist pris.
  • Standard forsikring inkludert, utvidet forsikring er frivillig opsjon.
  • Flyplass-gebyr er alltid inkludert.
  • Nesten alle bilene er nye 2020 / 2019-modeller.

Se prisen for din her – husk at de større bilene fullbookes først, reserver i dag!

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Drept av vannscooter under ferien

En 31 år gammel turist omkom i en vannscooter ulykke på Costa del Sol. Mannen som var fra Holland hadde leid fartøyet...

Nytt helsesenter til Orihuela Costa

Rådhuset i Orihuela jobber for å få regionale myndigheter til å bygge en klinikk på Orihuela Costa. Rådhuset foreslår at de lar...

Nødsentral med utlendingskontor til Orihuela Costa

Nødsentralen blir på 4.700 m2 og vil gjøre livet for de som bor på Orihuela Costa langt enklere. Den...

Halvparten av flyene var «kansellerte»

Sammenliknet med forrige sommer var det i år bare halvparten så mange flyavganger til Spania juli måned. Det spanske...

Relaterte saker

Vurderer røykeforbud utendørs

Galicia i Nord-Spania har allerede forbudt det å røyke på gaten. Nå vurderer man det samme i Andalucia, Valencia-regionen, Castilla-La Mancha, Castilla...

Norge forlenger «reiseråd» til 1. oktober

Den norske staten via UD forlenger rådet om at «...reiser som ikke er strengt nødvendige..» bør unngås. Rådet forlenges fra 20. august...

Rådhusene er den primære kilden til korrupsjon

78% av anmeldelser for korrupsjon i Alicante-provinsen gjelder saker på kommunale rådhus. Skal man tro anmeldelsene er det kommunale rådhus som er...

Corona-virus: Vil ha en uavhengig granskning håndteringen i Spania

Hvordan kan det ha seg at et land som har et av verdens beste helse-vesen endte opp som et av de hardest...

Få lokal-nyhetene direkte på mail

SpaniaPosten har videreutviklet vårt populære nyhetsbrev. Nå kan du også velge å få dedikerte oppdateringer fra ditt eget område på Costa Blanca,...

Gratis hotellrom i Benidorm om du smittes med Corona – Costa Blanca følger Kanariøyene

Valencia-regionen turist-organ, Turisme Comunitat Valenciana, følger Kanariøyenes eksempel om å gi turister ytterligere garantier. Man har sett at lave smittetall langs kysten...

Spanias tidligere konge har «rømt fra Spania»

Mandag kveld publiserte kongen et litt snodig brev om at han skulle forlate Spania. Slik at hans sønn kunne få regjere i...

Aircondition-bruk er mannssjåvinisme

En byråd fra venstre-populistene Unidas Podemos i Alicante, avbrøt bystyremøtet fordi det etter hennes smak var for kaldt i rommet. At termometeret...

Covid-19: Dette er situasjonen i Spania nå

Antallet som har testet positive har økt nevnt siden begynnelsen av juli. Dette henger sammen med at man i slutten av juni...

Skjøt naboens hund med luftgevær

Mens ekteparet var på spasertur med hunden sin løp den bort og inn på tomten til en nabo. I...
- Advertisement -