Nye augustrekorder for spanske flyplasser

Publisert

Flyplassene på Costa del Sol og Costa Blanca satte nye rekorder i august. Alicante-Elche hadde 1,7 millioner reisende og Málaga 2,4 millioner, en økning på ti prosent sammenlignet med rekordåret 2019.

Den spanske luftfartsmyndigheten Aena har offentliggjort tall for august:

«Alicante-Elche Miguel Hernández flyplass» satte ny augustrekord med 1 702 139 reisende mot 1 692 011 i 2019.

Málaga lufthavn gjør sin beste augustmåned noensinne med 2,4 millioner reisende, en økning på nesten 18 prosent sammenlignet med fjoråret.

20. August var en travel dag for flyplassens ansatte, som håndterte 583 avganger og ankomster.

I løpet av årets åtte første måneder registrerte Costa del Sol lufthavn 14 921 595 reisende. Det er en økning på 9,3 prosent sammenlignet med 2019.

Málaga er den fjerde største flyplassen i landet i august etter Madrid, Barcelona og Palma de Mallorca. Deretter følger Alicante-Elche Miguel Hernández, Ibiza, Gran Canaria og Valencia.

Arenas 46 flyplasser og to helikopterflyplasser hadde 29,8 millioner reisende i august. Det er 9,5 prosent flere enn i fjor og 1,4 prosent flere enn i 2019. Totalt ble det registrert 189 millioner reisende i årets åtte første måneder, en økning på 18,7 % sammenlignet med samme periode i fjor og 1,2 % flere enn i tilsvarende periode i 2019.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter