Myndighetene er lunkne til ny rullebane på Alicante flyplass

Publisert

Regionale myndigheter i Valenciana gir ikke opp tanken om å bygge en ny rullebane på Alicante-Elche flyplass “på mellomlang sikt”, til tross for at planene til regjeringen og det offentlige selskapet Aena går i andre retninger.

Flyselskapene sier det er unødvendig

Transportminister Óscar Puente har allerede gjort det klart at flyselskapene ikke anser denne infrastrukturen som nødvendig. På den annen side har Aena allerede utelukket det: I stedet vil de bygge om den gamle terminalen og bygge en ny taksebane.

Med disse planene har Aena til hensikt å tilfredsstille Alicante-Elche-flyplassens stadig mer presserende behov for vekst. I fjor passerte flyplassen 13,5 millioner passasjerer, og i 2024 vil den slå passasjerrekord måned etter måned.

Generalitat, sammen med handelskammeret og forretningsmennene i provinsen, ønsker å sette en tidsplan for byggingen av den andre rullebanen. Dette er hva byråden for infrastruktur, Salomé Pradas, og byråden for turisme, Nuria Montes, har formidlet til presidenten for Aena, Maurici Lucena, som de møtte denne torsdagen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter