Lyntog Alicante-Valencia i 2020

Publisert

På bare halvannen time vil man kunne reise behagelig med det nye lyntoget fra Alicante til Valencia. Og på en time og 20 minutter kommer man seg fra Murcia til Valencia.

Byggearbeidene med den nye toglinjen som knytter Alicante sammen med Valencia blir ferdig i 2020 sier Spanias minister for infrastruktur José Luis Ábalos. Toglinjen knyttes også til Elche som får eget lyntog til Madrid fra 2019 og til Murcia som også blir en del av AVE-nettet.

Arbeidene er en del av Spanias langvarige satsning på lyntog og den mer nye satsningen på bedre tognett langs kysten i det man kaller «El Corredor Mediterráneo» – Middelhavskoridoren. Tidligere har de fleste toglinjer gått via Madrid noe som har gjort samferdsel langs kysten mer tungvindt av avhengig av bil.

Alicante flyplass

Som del av prosjektet knyttes Alicante flyplass til Alicante sentrum med en egen toglinje. Når dette blir klart er Alicante Flyplass eneste i Valencia-regionen med egen tog-forbindelse. Flyplassen i Valencia er knytte til sentrum av Valencia med en metro / trikk.

Alicante Flyplass – Guide og info om transport, leiebil taxi og busstider

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter