23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Leter online etter ulovlige leieboliger

De som leier ut hus og leiligheter på Costa Blanca sine uten å ha registrert boligen i registeret over turistboliger løper en enda større risiko enn før.

Valencia-regionens turistmyndigheter har engasjert en privat selskap som skal kontrollere boliger online. Selskapet skal følge med på det som tilbys av utleieboliger på sosiale medier, websider og et utall mobil-applikasjoner for slikt.

Basert på boligens beliggenhet kan selskapet søke i det offentlige registeret for turistboliger. Er boligen ikke å finne her leies den trolig ut ulovlig.

Det er i stor grad nye online-plattformer for privat utleie som gjør det langt enklere for eiere av boliger å leie ut til ferierende. Mange av boligene som leies ut er ikke registrert som turistboliger, det skattes ikke for inntektene og det uregulerte leieforholdet kan medføre problemer for leietakere som står svakere om boligen ikke står til forventningene eller andre problemer oppstår.

Spanske myndigheter har over flere år nå satt i verk nye tiltak for å både øke skatteinntektene samtidig som de vil sikre forbrukeren mot dårlige boliger.

I Torrevieja bruker man politet for å lete etter ulovlige leieboliger.

Relaterte saker

- Advertisement -