Politiet skal kontrollere utleie-leiligheter

Publisert

I Torrevieja vil rådhuset i større grad bruke politiet for å påse at leiligheter som leies ut til turister er lovlig registert. Kommunen har også bedt myndighetene i Valencia om å gjøre registreringsprosedyren enklere og bedre kjent.

Utleie av leiligheter til turister i Torrevieja øker sterkt.

Kommunen ber nå om assistanse fra myndighetene i Valencia-regionen for å få kontroll over markedet i byen. Det lokal politiet skal øke kontrollene av turistleiligheter. Målet er flere lovlig registrerte utleieboliger og en mer regulert bransje.

Rådhuset har bedt de regionale myndighetene i Valencia om å være mer “pedagogisk” i denne sammenheng. Altså at det blir enklere for utleiere å forstå regelverket og registrere sin eiendom. I andre ende vil Torrevieja kommune bruke lokalpolitiet i større grad til å kontrollere at boliger som leies ut på korttidsleie er registrert i Valencia-regionens register for slike eiendommer, noe som lenge har vært et krav fra spanske myndigheter.

Antallet lovlig registrerte leieboliger har økt med 70% siste året, i stor grad takket være nye online-plattformer for privat utleie som gjør det langt enklere for eiere av boliger i Torrevieja-området å leie ut til ferierende. Mange av boligene som leies ut er ikke registrert som turistboliger, det skattes ikke for inntektene og det uregulerte leieforholdet kan medføre problemer for leietakere som står svakere om boligen ikke står til forventningene eller andre problemer oppstår.

Bærekraftig vekst i turistsektoren

Kommunen ser på ferieleilighetene som en mulighet for å utvikle turisme i saltbyen videre. Kommunen opplyser at Torrevieja kan hente ut rundt 250.000 sengeplasser fra turistleiligheter i byen. Man regner da med at 60% av byens 120.000 boliger hele eller deler av året leies ut.

Over 11.000 utleieobjekter var lovlig registrert ved utgangen av 2017. Dette er 70% mer enn antallet  registrerte utleieleiligheter i Torrevieja ved utgangen av 2016. Til sammenlikning finnes det 25.000 leiligheter registrert i turist-metropolen Benidorm hvor økningen fra 2016

Slik kan turist sektoren vokse seg enda større uten at det bygges nye hoteller e.l. noe som er i tråd med den mer “grønne” profilen dagens bystyre i Torrevieja ønsker seg. Målet er å få regulert dagens store uregulerte marked inn i det offentlige registeret over boliger som leies ut til turister / korttidsleie.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: