25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Håper på turister til Alicante-flyplass allerede i juni

Under et besøk til Alicante-flyplass fortalte presidenten for Valencia-regionen, Ximo Puig, at han er positiv for å få regionen åpnet for turister allerede denne måneden.

Balearene vil få 6.000 turister fra Tyskland denne måneden til tross for at Spania, under ett, ikke åpner for fri innreise før 1. juli. I mellomtiden er det bare de med residencia som kan reise inn i Spania.

Turisme i Juli

I tillegg Valencia-presidentens uttalelse kommer uttalelser fra ansvarlig minister for turisme i Alicante-provinsen, Francesc Colomer. Han har uttalt at man aktivt har jobbet mot regjeringen i Madrid for å åpne Valencia-regionen nå i juni. Colomer sier man har overlevert de nødvendige dokumenter til helsedepartementet som har siste ordet i saken.

Valencia-regionen går ikke over i fase 3 før mandag 15. Balearene er allerede i denne fasen og har lenge jobbet for «prøve-prosjektet» som lar dem åpne for turister før resten av Spania.

Ser økning i trafikken i juli

Direktøren for Alicante flyplass, Laura Navarro, sier man ser en vesentlig økning i oppsatte fly i begynnelsen av juli. Trafikken til nå har vært relativt liten, til tross for at det stort sett har vært daglig flyavganger. Utlendinger med residencia i Spania har kunne reise inn i landet under hele alarm-perioden. Det har også gått mange fly tilbake til Skandinavia med nordmenn, svensker og dansker som har ønsket å fly tilbake til sine hjemland.

Kontrolleres ved ankomst og i 14 dager

De som reiser inn i Spania nå blir fulgt opp av røde kors og spanske helsemyndigheter i forbindelsen med den obligatoriske hjemme-karantene reisende får. De fleste som reiser inn i Spania nå blir fulgt opp telefonisk så man kan kontrollere at de ikke har Corona-smitte. Kravet om karantene frafaller 1. juli.

Alicante flyplass forventer ikke å komme tilbake til passasjertall i nærheten av rekordåret 2019 før 2023. Rundt 15 millioner reisende brukte Alicante flyplass i 2019.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Stor havne-utbygging i Fuengirola

Rådhuset i Fuengirola har nå lagt frem forprosjektet for det som skal bli Fuengirolas nye lystbåt-havn. Det skal investeres rundt 100 millioner...

Okkuperte hus for å dyrke marihuana

Syd i Alicante-provinsen har Guardia Civil oppløst en gjeng som brukte okkuperte hus til å dyrke Marihuana i stor skala.

Mulig «Lockdown» i Madrid

I Madrid-regionen utvider man nå restriksjonene til totalt åtte bydeler. Samtidig oppfordrer man hovedstandens innbyggere om å begrense sine bevegelser.

11 døde på sykehjemmet CasaVerde

Antallet som har omkommet av Covid-relaterte årsaker er nå oppe i elleve på CasaVerde i Pilar de la Horadada.

Relaterte saker

Bare 42% av arbeidsplassene som «forduftet» er tilbake

Tall fra «Banco de España» viser at det er registrert 330.000 nye arbeidskontrakter i perioden april til og med august. De nye...

5G nettet i Spania åpnes

Innen utgangen av dette året vil 75% av Spanias befolkning være dekket av det nye moderne 5G nettet i landet.

75% droppet ferien i Spania

Tall fra det spanske byrået for statistikk, INE, viser hvor få turister som besøkte Spania i juli måned. Med...

Store fall i omsetningen for kjøpesentre

Handelsstanden melder om dramatiske fall i omsetningen denne sommeren. Størst er fallet de steder som Benidorm hvor det normalt er flest turister....

Alicante flyplass mistet 80% av flyvningene

I Juli måned var antallet internasjonale flyvninger til og fra Alicante flyplass redusert med hele 80% sammenliknet med samme samme måned i...

Halvparten av flyene var «kansellerte»

Sammenliknet med forrige sommer var det i år bare halvparten så mange flyavganger til Spania juli måned. Det spanske...

Spanjolene og «kortreiste» redder sommer-sesongen på Costa Blanca

Første uken i august var 61% i Alicante-provinsen og rundt 40% i Valencia og Castellon. Flere spanske turister på ferie langs kysten...

– Karantene-krav bør fjernes sier FNs organ for turisme

Det var ved en presentasjon i Malaga at presidenten for Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), Zurab Pololikashvili, kritiserte de land som innfører unilaterale karantene-tiltak,...

«Ingen» internasjonale turister i juni

Spania var stengt for ikke-bofaste utlendinger frem til 21. juni. Men turistene sto ikke i kø i det nedskaleringen etter Europas strengeste...

Spansk økonomi i resesjon

Aldri har man sett en så brå nedgang i spansk økonomi siden det nasjonale statistikk-byrået ble opprettet i 1970.
- Advertisement -