Håper på turister til Alicante-flyplass allerede i juni

Publisert

Under et besøk til Alicante-flyplass fortalte presidenten for Valencia-regionen, Ximo Puig, at han er positiv for å få regionen åpnet for turister allerede denne måneden.

Balearene vil få 6.000 turister fra Tyskland denne måneden til tross for at Spania, under ett, ikke åpner for fri innreise før 1. juli. I mellomtiden er det bare de med residencia som kan reise inn i Spania.

Turisme i Juli

I tillegg Valencia-presidentens uttalelse kommer uttalelser fra ansvarlig minister for turisme i Alicante-provinsen, Francesc Colomer. Han har uttalt at man aktivt har jobbet mot regjeringen i Madrid for å åpne Valencia-regionen nå i juni. Colomer sier man har overlevert de nødvendige dokumenter til helsedepartementet som har siste ordet i saken.

Valencia-regionen går ikke over i fase 3 før mandag 15. Balearene er allerede i denne fasen og har lenge jobbet for «prøve-prosjektet» som lar dem åpne for turister før resten av Spania.

Ser økning i trafikken i juli

Direktøren for Alicante flyplass, Laura Navarro, sier man ser en vesentlig økning i oppsatte fly i begynnelsen av juli. Trafikken til nå har vært relativt liten, til tross for at det stort sett har vært daglig flyavganger. Utlendinger med residencia i Spania har kunne reise inn i landet under hele alarm-perioden. Det har også gått mange fly tilbake til Skandinavia med nordmenn, svensker og dansker som har ønsket å fly tilbake til sine hjemland.

Kontrolleres ved ankomst og i 14 dager

De som reiser inn i Spania nå blir fulgt opp av røde kors og spanske helsemyndigheter i forbindelsen med den obligatoriske hjemme-karantene reisende får. De fleste som reiser inn i Spania nå blir fulgt opp telefonisk så man kan kontrollere at de ikke har Corona-smitte. Kravet om karantene frafaller 1. juli.

Alicante flyplass forventer ikke å komme tilbake til passasjertall i nærheten av rekordåret 2019 før 2023. Rundt 15 millioner reisende brukte Alicante flyplass i 2019.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter