Fotballproffer lurt for 6.5 millioner Euro av skatteinspektør

0
82

Domstolen i Madrid etterforsker en av det spanske skattevesenets (Hacienda) egne inspektører. For en gangs skyld er det ikke fotballspillernes stattesnusk som er i nyhetene.

Funksjoneren er mistenkt for å ha etablert ett komplisert nettverk for å regelrett stjele skattepenger som skulle ha vært refundert de spanske fotballproffene.

Mannen skal ha underslått penger refundert til fotballspillere som skatter til andre land i Spania med å refundere millionvis av Euro direkte til hans egen konto. Over 40 profesjonelle fotballspillere skal ha blitt rundlurt på denne måten. Beløpet man tror har blitt underslått på denne måten er på 6.5 millioner Euro.

Mannen skal ha brukt et fiktivt selskap som skattemyndighetene trodde var en agent for fotballproffene. Selskapet var en front satt opp av skattemyndighetenes egen inspektør for på denne måten å kunne få skattepengene refundert til sin egen konto.

Mannen skal ha jobbet i Haciendas enhet for «store skattebetalere» hvor man blant annet tar hånd om selvangivelsen til Spanias best betalte fotballspillere.

Spillere fra Real Madrid, Atletico de Madrid, Valecnia, Villareal og Malaga er blant de som har blitt lurt for store beløp. Spillere som Nuri Sahin og Hamit Altintop er blant de som ble rammet av svindelen.