Forventer rekordsommer på Costa Blanca

Publisert

Alicante flyplass forventer rekord-trafikk denne høysesongen. Trafikken via flyplassen vil trolig havne på 4% over 2019, altså året før Covid-19 endret alt. Man regner med at 12.3 millioner passasjerer vil reise gjennom flyplassen i den travleste perioden fra april til oktober måned.

Data og estimater tyder på at turismen på Costa Blanca vil komme tilbake svært raskt. I 2021 tapte flyplassen 60% av trafikken sammenliknet med et normalår.

Bare denne helgen er det 325 fly som går inn og ut av flyplassen, rundt hundre av dem går til eller fra en by i Storbritannia.

Nasjonalt er det økningen i trafikken til Kanariøyene som er den største.

Forvent lavere priser til Norge

Forbindelsen til Norge kan bli bedre enn tidligere i det man nå har et tredje norsk selskap som flyr mellom Alicante og flere byer i Norge. Flyr annonserte nettopp flere nye direkteruter, også til Alicante flyplass. SAS og Norwegian har generelt holdt prisene på den populære ruten mellom Oslo og Alicante ganske høye.

Leiebil i Spania

Også leverandører av leiebil på Alicante flyplass melder om svært mange bookinger for denne sommeren. Leiebil-bransjen ble svært hardt rammet i det turismen bråstoppet i 2020 og titusener av leiebiler ble stående parkerte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter