Forventer rekordsommer på Costa Blanca

Publisert

Alicante flyplass forventer rekord-trafikk denne høysesongen. Trafikken via flyplassen vil trolig havne på 4% over 2019, altså året før Covid-19 endret alt. Man regner med at 12.3 millioner passasjerer vil reise gjennom flyplassen i den travleste perioden fra april til oktober måned.

Data og estimater tyder på at turismen på Costa Blanca vil komme tilbake svært raskt. I 2021 tapte flyplassen 60% av trafikken sammenliknet med et normalår.

Bare denne helgen er det 325 fly som går inn og ut av flyplassen, rundt hundre av dem går til eller fra en by i Storbritannia.

Nasjonalt er det økningen i trafikken til Kanariøyene som er den største.

Forvent lavere priser til Norge

Forbindelsen til Norge kan bli bedre enn tidligere i det man nå har et tredje norsk selskap som flyr mellom Alicante og flere byer i Norge. Flyr annonserte nettopp flere nye direkteruter, også til Alicante flyplass. SAS og Norwegian har generelt holdt prisene på den populære ruten mellom Oslo og Alicante ganske høye.

Leiebil i Spania

Også leverandører av leiebil på Alicante flyplass melder om svært mange bookinger for denne sommeren. Leiebil-bransjen ble svært hardt rammet i det turismen bråstoppet i 2020 og titusener av leiebiler ble stående parkerte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter