Du kan fly til og fra Spania i Mai måned

Publisert

SAS selger nå flybilletter til og fra Spania fra og med 1. mai. Det er billetter tilgjengelig til og fra Alicante flyplass, Malaga og Gran Canaria (juni).

Norwegian har ikke billetter for salg før 1. juni. Begge flyselskapene har gjort sine egne analyser basert på informasjon fra myndighetene i Spania, Norge og selskapenes egen analytikere.

Det går for øyeblikket ingen rutefly mellom Spania og Norge. Både SAS og Norwegian satte i slutten av Mars opp noen ekstra-fly for å hjelpe de som ville tilbake til Skandinavia.

Ingen flere ekstraordinære avganger

Pressesjef i SAS John Eckhoff sier til SpaniaPosten at selskapet ikke har noen oppsatte flyvninger med det første. Han sier SAS eventuelt kan stille på myndighetenes (UDs) forespørsel.

En måned forskjell på SAS og Norwegian

SpaniaPosten har kontaktet både Norwegian med spørsmål om hvorfor det er en måneds forskjell på når de mener reisende kan fly igjen.

Norwegian har store økonomiske problemer. Selskapet kaller inn til ekstraordinær generalforsamling 4. mai. Norwegian vil at de som selskapet skylder penger skal konvertere gjelden til aksjer i selskapet.

Er ikke flyplassene i Spania stengt?

Nei, flyplassene har aldri vært stengt. Men det er åpenbart langt mindre traffikk. På websiden til det spanske luftfartsverket AENA kan du til enhver tid se hva fly som faktisk går inn og ut av alle spanske flyplasser.

Mandag 13. april går det f.eks. fly fra Alicante flyplass til Finnland.

Er ikke grensene stengt?

Nei, grensene har aldri vært “stengt”. Det er derimot restriksjoner som betyr at for å reisen inn i Spania akkurat nå må du høre til her, altså være resident i Spania. Tusener nordmenn er registrert bosatt i sine boliger i Spania og de kan fritt reise inn i landet akkurat nå.

Når landet åpner grensende for “besøkende turister” er ikke sikkert. Flyselskapene er naturligvis klar over de restriksjoner som finnes på reise til enhver tid.


Første tilgjengelige avgang fra Alicante flyplass til Oslo er 1. juni med Norwegian, en måned etter første flyvning med SAS.
SAS selger flybilletter med avgang 1. mai. Priseksemplene gjelder fra Alicante flyplass til Oslo Gardermoen.
Førte avgang med Norwegian til / fra Malaga er 1. juni.
Fly fra Oslo til Gran Canaria med Norwegian 1. juni.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter