Endeløse køer på Alicante flyplass

Publisert

Reisende via Alicante flyplass må regne med å vente lenge på taxi om man lander rundt dagens mest travle tidspunkt. Både på dagtid og på kvelden ser man nå flere hundre meter lange køer av reisende som venter på taxi.

Politisk uvilje

Antallet taxi-lisenser i Elche kommune er begrenset og offentlig transport som flybussen er ikke tilstrekkelig for å dekke behovet. Rådhuset i Elche har i dialog med provinsielle myndigheter i Alicante kontroll over antallet lisenser. Det har vært flere runder hvor ballen går fra rådhuset til Alicante og videre til regionale myndigheter i Valencia. Byråd for transport i Elche, Ester Diaz, har sagt at hun ikke har noen planer om å øke antallet lisenser. Hun vil “se hvordan sektoren utvikler seg” før hun vurderer endringer.

Mye kø på kvelden

Spesielt reisende fra utlandet velger å reservere leiebil på Alicante flyplass. Det ganske dårlige kollektivtilbudet i regionen har bidratt til stor aktivitet i leiebil-bransjen i Alicante.

Spesielt kveldstid rundt klokken elleve, når det lander mange fly, ser man problemet. Det blir ofte forsterket nå fly som skulle ha landet tidligere kommer inn forsinket. Det er færre taxi-sjåfører på jobb kveldstid.

Man har også sett de samme flere hundre meter lange køene på dagtid mellom klokken 11.30 og 12.45.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: